Äta

Hemma på Källebacka

Ny gårdsbutik stannar tiden

För cirka fem år sedan flyttade Christina och Peter till den kvarvarande flygeln på gården Källebacka. Här växte deras kreativitet sig stark och nu har de skapat sin egen gårdsbutik med café. – Vi mår så bra här ute och vi vill till andra förmedla vår tanke och känsla med att stanna upp en stund.

Peter och Christina bor i den kvarvarande flygelbyggnaden till gården Källebacka i Marbäck.
Hit flyttade de för ungefär fem år sedan. Då var
Christina på väg in i den berömda väggen.
– När vi kom hit så började vi må så oerhört bra av att få skapa vårt nya hem i denna fantastiska miljö. Det som Peter och Christina inredde sitt nya hem med var mestadels gjort av återbrukat material. De både köpte gammalt men skapade också nytt av gamla saker som blev nya på Källebacka.
Peter inredde en verkstad i ladugården och fortsatte att utveckla sina återbrukade produkter efter den dröm och vilja han haft att få ägna sig åt just sådana saker. Christina började må bättre och bättre.
– Vi känner att livet många gånger är en sådan hets, det snurrar på i ett högt tempo men här ute är det på ett annat sätt. Det vill vi nu försöka förmedla till andra människor.

Alla idéer och kreativa tankar fortsatte att växa och bli konkreta. Under våren 2016 förankrade paret sin idé med sin hyresvärd om att öppna en gårdsbutik med café i ladugården som liggeren bit från flygelbyggnaden där de bor. Efter ett godkännande från honom kunde de ta beslutet att våga satsa på idén som alltigenom gick i den här andan.
– Vi har helt gått igång på det här, säger Christina.
När vi pratar med Christina är det snart jul och efter öppningen 2:a advent har helgerna i deras butik besökts av många som velat fika, handla, sitta vid brasan en stund och bara ta det lugnt.

– Vår tanke är ju att vi ska hinna prata med de
människor som också vill prata med oss. Det har
redan blivit många fina samtal om hur vi hamnade här, att vi vågar satsa på våra drömmar och så vidare.

Kontaktinformation

Källebacka Säteri 102
523 93 Marbäck
Telefon: 070-2572584
Telefon: 070-2572584

E-post: info@kallebacka.se

Hitta hit

Öppettider

fredag 13-17
lördag 11-17
söndag 11-17

Vägbeskrivning

När du svängt av väg 157 mot Källebacka, håll vänster upp i backen igenom grindstolparna för att komma direkt direkt till gårdsbutiken som ligger i ladugården. Välkommen in!

Faciliteter

  • Affär
  • Kafé
  • Året runt öppet