Se och göra

Museibutik

En del av: Göteborgs Naturhistoriska Museum
Letar du efter roliga och användbara presenter? Vi har pedagogiska leksaker, fina vykort och affischer, spännande böcker, kluriga spel och utmaningar för miniforskaren. Du hittar flera unika produkter hos oss. Vi skyltar ofta om så att du kan hitta något nytt och säsongsanpassat.


Produkter som gör skillnad för miljön och människor

Vi vill gärna att produkterna vi säljer ska ha producerats med hänsyn till natur och människa. Därför arbetar vi för att hitta levarantörer som har tänkt på detta och till exempel stödjer olika projekt som ger tillbaka något till världen. Ett exempel på en sådan levarantör är Yggdrasil som samarbetar med The Nature Consrvancy och planterar ett nytt träd för varje såld produkt. 
Ett annat bra exempel är vår levarantör Nature Planet som stödjer Plan internationals globala kampanj Because I´m a Girl som syftar till att uppmärksamma diskrimineringen av flickor runt om i världen. Varje gång ett mjukisdjur i serien säljs stödjs ett projekt som har som mål att avskaffa kamalari practices, utnyttjandet av flickor som slavar i fattiga delar av västra Nepal.

Presentkort
Vill du köpa en present till någon men kan inte riktigt välja? Nu kan du köpa presentkort i museibutiken.

Du behöver inte betala inträde för att titta in i butiken. Museibutiken drivs av museet och det du handlar för går direkt till museets verksamhet.

Kontaktinformation

Museivägen 10
41131 GÖTEBORG
Telefon: 010-4414401

E-post: gnm@vgregion.se
Hemsida: www.gnm.se

Hitta hit

Öppettider

tisdag –  söndag 11 – 17
torsdag 11-20
måndag stängt

Stängda helgdagar
Långfredag, 1:a maj, midsommarafton, midsommardagen, julafton, juldagen, nyårsafton, nyårsdagen.

Prisinformation

Vuxna 40:- Årsbiljett ingår, giltig på 5 museer i Göteborg.

Under 25 år fri entré.

Res med kollektivtrafiken

Närmaste buss- och spårvagnshållplats är Linnéplatsen. Från Linnéplatsen kan du skymta en röd tegelbyggnad på kullen i Slottsskogen. Du kan antingen gå trapporna upp till museibyggnaden eller gå in i parken och följa vägen runt och upp till byggnaden för att undvika trapporna.

Vägbeskrivning

Slottsskogen är en bilfri miljö och vid museet finns endast handikapparkering.
Närmaste besöksparkering ligger i änden på Vegagatan.

GPS-koordinater:
WGS 84 (lat, lon): 57° 41′ 24″ N, 11° 56′ 59″ E
WGS 84 decimal (lat, lon): 57.6900°, 11.9500°