Se och göra

Formgivarhuset i Tibro

I närheten av Tibro centrum finns butiken Formgivarhuset inrymd i Tibros gamla järnvägsstation, här kan du se och köpa olika svenska kända varumärken inom design och hantverk. Över 50 svenska formgivare är representerade med spännande aktuella produkter, med ett brett urval av accessoarer, bruksföremål och inredningsdetaljer av såväl klassisk som ny design.
Under samma tak hittar man också Tibros glashytta. I samband med besök i butiken kan du se på när ny design tillverkas i miljökristall, eller varför inte prova på själv?

Tibro Glasverkstad tillverkar konstglas och bruksföremål formgivet av Kenneth Täckenström och Carina Löfgren. I butiken kan du hitta unika vackra bruksföremål och konstglas som inte finns någon annanstans, eller fynda i hyttans populära 2a sortering.

Att besöka Formgivarhuset ska ge en upplevelse utöver vanlig shopping, det ska vara en upplevelse för hela familjen, därför arrangeras aktiviteter och prova på kurser i hantverk i anslutning till verksamheten. Den populäraste aktiviteten är "drop in glasblåsning".

Formgivarhusets idé är att presentera bra formgivna produkter i en spännande och inspirerande omgivning, gärna i en historisk miljö som i Tibros vackra stationshus från 1876, som varit en mötesplats samt knutpunkt för Tibros utveckling som centrum för möbel och hantverk i Sverige.

Kontaktinformation

Stationen Tibro
Tibro
Kontaktperson: Kenneth Täckenström
Telefon: 0707-453344
Telefon: 0707-453344

E-post: tibroglasverkstad@gmail.com
Hemsida: www.tibroglasverkstad.se

Hitta hit

Öppettider

Formgivarhuset är öppet;
Vardagar 10 - 18
Lördagar 10 – 14

Res med kollektivtrafiken

Fakta

Vi tar gärna emot grupper, boka tid för studiebesök eller glasblåsningsaktiviteter på telefon 0707453344.

Ett studiebesök med "Guide" som berättar om verksamhetens olika delar kostar 950 kr, besök utan "Guide" är gratis för grupper.

Erbjudanden om olika glasblåsningsaktiviteter och kurser för enskilda och grupper kan ni hitta på Tibro Glasverkstads hemsida.

Faciliteter

  • Affär
  • Kreditkort accepteras
  • WC/Toalett
  • Året runt öppet
  • Parkering