Paket/Erbjudande

En resa i tid - på ett spännande historiskt vandringspaket

En del av: Vitlycke museum & Tanums hällristningar - tidsresa och världsarv.

Vandra i ett unikt världsarv med hällristningar från bronsåldern och upplev Kynnefjäll naturreservat som ligger i Norra Bohuslän. Ni bor på Tingvall Eko Lodge, ett ekologiskt boende som ligger naturskönt belägen på en höjd med vacker utsikt över Bullaresjön

Vandring i världsarv

Rundvandringen är 6 km lång och tar dig till tre olika platser med spännande hällristningar. Vill du veta ännu mer om hällristningarna kan du ladda ner vår app Empire of the sun där du får mer information om hällristningarna längst med leden och även andra platser i Bohuslän. Efter eller innan vandringen äter du en god lunchbuffé på Vitlycke museum där du sitter och blickar ut över världsarvet. Maten som serveras är gjord med kärlek och det används ekologiska och närproducerade råvaror. Passa på och besök Vitlycke museum och bronsåldersgården där du kan uppleva hur det var att bo och leva för 3000 år sedan. 

Vandra på Kynnefjäll naturreservat

Vandra och berika vardagen med upplevelser och minnet av sköna gröna stunder. Ta ett svalkande dopp i en sjö, njut av en utelunch vid Kynneälven och vila i gräset med himlen som tak. Passa på att besök Olsborgs slottsruin och medeltida Naverstad kyrka med gravrösen från vikingarna vid Bullaresjön. Ni får information om leden, kartmaterial och picknickryggsäck ingår. Vi kör er till startpunkten. Vandringen är 13km lång och bra markerad. Start - och slutpunkt är Tingvall-Ecolodge.

Du bor på Tingvall Eco lodge

Kontaktinformation

Vitlycke museum
Vitlycke 2
45793 Tanumshede
Telefon: 0525-20950
Bokning: 0705-845829
Fax: 0525-29362

E-post: vitlyckemuseum@vgregion.se
Hemsida: www.vitlyckemuseum.se

Hitta hit

Öppettider

Vitlycke museum 2019

Maj - Aug : alla dagar 10,00 - 18,00
Sept – 3Nov : alla dagar 10,00 - 16,00

Hällristningarna kan ni besöka under hela året

Prisinformation

I paketet ingår

2 övernattningar med frukost på Tingvall Eco , 1 lunchbuffé på Viltyckemuseum,

1 picknickkorg från Tingvall Eco kartmaterial samt att vi kör er till Kynnefjällreservatet.

1,480SEK/pers i dubblerum

Fakta

Ni kör själva till vandringen i Världsarvet. Vandringen i Världsarvet är markerad med stolpar med röd topp och det finns informationsskyltar finns längst med vägen. Vandringen i Naturreservatet Kynnefjäll är blåmarkerad. Vi kommer att köra er till startpunkten. Vandringen slutarr på Tingvall.