Boende

Bitterna Åkatorp - bo på lantgård

Bo på Lantgård
Som gäst hos oss har du två alternativ till boende. Du kan välja att bo inneboende på Bed & Breakfast – i vårt gästrum i nybyggda flygeln eller i vårt nybyggda gästrum i anslutning till Stallkaféet. Frukosten serveras antingen i bonnaköket eller vinterträdgården – beroende på gästernas önskemål och årstiden. Kvällsmål och övriga måltider kan beställas till.


Nybygget i Stallet
Dubbelrum Stallet har förutom två sängar (bilden härovan) en bäddsoffa i entrérummet. Det är ”möjligt”  att ställa in en ytterligare en gästsäng i detta rum. Dusch, toalett och Wifi finns i rummet. Nära till Badtunna på gården. Rummet har ”go” golvvärme och interiören av historisk prägel då  gamla höskrindan har blivit sänghimmel. Parhästdraget är numera ”hallampa” De flesta gästerna äter gärna sina måltider med oss i bonnaköket.
Vi har en stor trädgård och naturen närapå. Att göra cykelturer med utflyktskorg i historisk landskap är gott för själen.

Gästrummet i huset
På rummet finns två bäddar samt gästinternet/WiFi.
I duschen finns också ångbastu liksom traditionell bastu. Utanför finns badtunna (utsikten på översta bilden på förstasidan) med bubbel liksom IR-bastu.
I detta rum bor man också om man har hund med sig, så håller vi Stallrummet så allergifritt som möjligt.Med mitt intresse för natur och Monicas passion för ull, hittade vi för dryga 30 år sedan, vårt smultronställe på jorden. Här har vi med finullsfår som bas, utvecklat en lokal matproduktion och hantverk. Genom rätt uppfödning och egen förädling, på gården, av lammprodukter har våra egna produkter, gjort det möjligt för oss att få vara med och sätta lokalproducerat, på den svenska matkartan. För vårt arbete har vi också prisats med det Gastronomiska diplomet. Detta är vi väldigt stolta över.

Mer om oss hittar du här >>

Boka aktiviteter här >>

Kontaktinformation

Åkatorp 1
Vedum
Kontaktperson: Lars Renström
Telefon: 0512-45128
Telefon: 070-6228099
Bokning: 070-6228099

E-post: lars@akatorp.se
Hemsida: www.akatorp.se

Hitta hit

Öppettider

Öppettider:
Vi utökar vår service! Ofta är någon av oss hemma eller i närheten av gården – Ring och kolla med oss innan ni åker hemifrån så kommer vi överens om en tid.
Vill ni ha lagad mat ringer ni dagen innan.

Prisinformation

Prislista
425 kronor per bädd och natt ink. frukost, hund 50 kronor.
Bastu och bad kan köpas till för 50 kronor per tillfälle.

Med reservation för mellankommande försäljning, kan vi också erbjuda fotvård, underbensmassage, klassisk massage och ansiktszonterapi för 500 kronor per gång

Fakta

Bitterna Åkatorp är en KRAV-certifierad fårgård i Vara, nära Borås, Göteborg och Skara.

Vägbeskrivning

Adress: Bitterna Åkatorp 1, 534 61 Vedum

GPS: 58.142961 – 13.061849

Från Göteborg: Kör E20 till Vårgårda, sväng mot Herrljunga. I Herrljunga kör mot Vedum. Ett par km innan Vedum, sväng höger mot Fåglavik. Kör 1,4 km sväng höger in på grusväg vid en Skylt  Åkatorp och så stannar ni vid det första lilla söta stället.

Från Vara (E20) :  Kör mot Vedum/Herrljunga ca 3 km efter Vedum, sväng vänster mot Fåglavik. Kör 1,4 km sväng höger in på grusväg vid en Skylt Åkatorp och så stannar ni vid det första lilla söta stället.

Faciliteter

  • Husdjur välkomna