Paket/Erbjudande

KULtur på cykel, Salt & Sill Hotell - Tjörn

En del av: Salt & Sill
Boka

Checka in hela familjen på vårt flytande hotell och ge dig själv och barnen en 2-dagars cykelupplevelse kryddad med skön konst, god mat och tid för roliga upptåg. Medans du och barnen trampar iväg till Nordiska Akvarellmuseet och deras målarverkstad brassar vi käket. Kanske stannar ni längst vägen och tittar på hästar eller så prövar ni krabbfiskelyckan på en brygga nånstans. Glöm inte att hämta ut vårt krabbfiskeset i receptionen!

Dag 1 Cykeltur Via Skärhamn – Pilane – Tolleby Tjärn, 32,2 km t/r

Till Skärhamn cyklar ni säkert på cykelbana . Parkera era cyklar utanför Nordiska Akvarellmuseet. Här har visats konst i världsklass av bland andra Salvador Dali, Bill Viola, Louise Bourgeois och svenska favoriter som Elsa Beskow, Anders Zorn och Lars Lerin. Museet som är öppet året runt lockar både barn och vuxna. Missa inte museets upptäckarväska. Låna! Lek! Lämna tillbaka! Och för den som blir inspirerad och vill måla själv finns en öppen verkstad där alla som vill får prova penslar och akvarellfärg.

När ni är mätta på konsten kanske det passar bra med en bit mat eller fika på Vatten Restaurang & Kafé som ligger i museibyggnaden. Det finns alltid barnalternativ på menyn. Hoppa upp på cyklarna igen och ta er vidare mot hamnen och torget. Passa på att titta på alla båtar utmed kajen. På torget i Skärhamn hittar ni en rolig lekplats för dem som gillar att klättra och leka i sanden.

Ni cyklar via Skärhamn till vackert belägna Pilane gravfält, här var människor bosatta redan under stenåldern. Skyltar på platsen berättar historien om domarringar, resta stenar och stensättningar från järnåldern. Under sommarmånaderna hittar ni skulpturparken Skulptur i Pilane här. En upplevelse för alla där spännande konst visas upp mitt blad de betande fåren.  Vägen hit cyklas mestadels på separerade cykelbanor och grusvägar. Ta med egen matsäck eller sommartid köper du något gott på Pilane gårdskafé (Kaféet är inte öppet varje dag så kolla aktuella öppettider innan du far iväg).

Efter besöket på Pilane är det dags för fler upplevelser från cykelsadeln. Ta vägen över Häle och Tolleby, följ de gröna skyltarna som visar vägen på de slingriga grusvägarna. Längs vägen passerar ni bondgårdar och hästar. Upptäck skogen och djuren i tjärnen och myren.  

Dag 2 Båttur till Dyrön

Efter att en rejäl frukostuppladdning och utcheckning, snöras de bekväma skona inför dagens vandring på Dyrön. Inte lång från Klädesholmen ligger Rönnäng därifrån går båten till Dyrön och öns norra del. Härifrån utgår också vandringsleden runt Dyrön. Den fem kilometer långa leden går i varierad natur genom lummig skog och över branta berg med en fantastisk utsikt över havet och Pater Noster, Marstrand och Åstol. Leden är inget för de minsta barnen. Men en promenad rakt över den lilla ön (1 km), är något även de lite mindre barnen kan uppskatta. Ett trevligt stopp på vägen erbjuder lekplatsen. Utmed leden finns det flera badstegar direkt från klipporna ner i havet och varför inte boka in familjen på öns bastu!

På Tjörn älskar vi konst och kultur. Men vi älskar också triathlon. Därför mixar vi dessa två i Världens svettigaste konstrunda.

Kontaktinformation


47151 Klädesholmen
Telefon: 0304-673480
Bokning: 0304-673480
Fax: 0304-673488

E-post: info@saltosill.se
Hemsida: http://www.saltosill.se

Hitta hit

Prisinformation

Familjeerbjudande, 2 Vuxen 2 barn*: pris och bokning för 2018 tillgängligt inom kort.

I priset ingår:
1 övernattning 2 vuxna, 2 barn
1 varmrätt (valfri a’la carte)/pers
1 barnrätt/ pers
Cykelhyra 2 vuxna, 2 barn
Entré Skulptur i Pilane 2 vuxna, fri entré barn under 15 år (ingår juni, juli och aug)
Entré Nordiska Akvarellmuseet 2 vuxna, fri entré barn under 26 år
1 st. cykelkarta ”Cykla i Bohuslän”
2 st. akvarellset
* en extra bädd för 1 barn 3-15 år + 1 barn upp till 3 år i vuxnas säng

Tillval:
Bastubåt på Salt & Sill
Extranatt

Res med kollektivtrafiken

Fakta

Salt & Sill, Klädesholmen – är Sveriges första flytande hotell. Här har du garanterad havsutsikt över Bohusläns yttre skärgård.  Inredningen i rummen präglas av nordisk modern enkelhet med funktionella möbler och unika detaljer. Vissa rum på nedre planet har egen badstege rakt ner i Skagerrak. Här fiskas krabbor från bryggan direkt utanför hotellet och bara en kort promenad bort ligger en fin barnvänlig badplats med både hopptorn och sandstrand.

Öppet:
Nordiska Akvarellmuseet 18.9 2016 – 23.4 2017 Tisdag – söndag kl 12-17.
7.5 – 3.9 2017 Dagligen kl 11-18

Skulptur i Pilane (20.5.2017 – 3.9.2017 dagligen 9-19)

Bokningsbart: april-början av oktober