Paket/Erbjudande

En resa i tid - Tingvalls Eko Lodge bjuder på ett spännande historiskt vandringspaket

En del av: Tingvall B&B, Eko-Lodge och konferens

Vandra i ett unikt världsarv med hällristningar från bronsåldern och upplev Kynnefjäll naturreservat
Utgångspunkt för vandringarna är Tingvall Eko Lodge som ligger naturskönt belägen på en höjd med vacker utsikt över Bullaresjön. 

Vår anläggning är unik i sitt slag och koncept är genomgående ekologiskt. Här får du en perfekt start på din semester för att utforska historiska kulturmiljöer. Vi är granne med världsarvets hällristningarna och Kynnefjäll naturreservat. 

Vandring i världsarv

Rundvandringen är 6 km lång och tar dig till tre olika platser med spännande hällristningar. Vill du veta ännu mer om hällristningarna kan du ladda ner vår app Empire of the sun där du får mer information om hällristningarna längst med leden och även andra platser i Bohuslän. Efter eller innan vandringen äter du en god lunchbuffé på Vitlycke museum där du sitter och blickar ut över världsarvet. Maten som serveras är gjord med kärlek och det används ekologiska och närproducerade råvaror. Passa på och besök Vitlycke museum och bronsåldersgården där du kan uppleva hur det var att bo och leva för 3000 år sedan. 

Vandra på Kynnefjäll naturreservat

Vandra och berika vardagen med upplevelser och minnet av sköna gröna stunder. Ta ett svalkande dopp i en sjö, njut av en utelunch vid Kynneälven och vila i gräset med himlen som tak. Passa på att besök Olsborgs slottsruin och medeltida Naverstad kyrka med gravrösen från vikingarna vid Bullaresjön. Ni får information om leden, kartmaterial och picknickryggsäck ingår. Vi kör er till startpunkten. Vandringen är 13km lång och bra markerad. Start - och slutpunkt är Tingvall-Ecolodge.

Kontaktinformation

Tingvall
457 51 Bullaren
Telefon: 0525-40120

E-post: info@minto.se
Hemsida: http://www.tingvall.info

Hitta hit

Öppettider

Vitlycke museum 2017
Maj - Aug : alla dagar 10,00 - 18,00
Sept-6 Nov : alla dagar 10,00 - 16,00
Hällristningarna kan ni besöka under hela året.

Prisinformation

I paketet ingår

2 övernattningar på Tingvall

Lunch på Vitlyckemuseum

1 picknick korg från Tingvall

Kartmaterial

Körning till utgångspunkten

Fakta

Ni kör själva till vandringen i Världsarvet. Vandringen i Världsarvet är markerad med stolpar med röd topp och det finns informationsskyltar finns längst med vägen. Vandringen i Naturreservatet Kynnefjäll är blåmarkerad. Vi kommer att köra er till startpunkten. Vandringen slutar på Tingvall.