Äta

Bitterna Åkatorp

Välkommen till Bitterna Åkatorp!
Bitterna Åkatorp är en KRAV-certifierad fårgård i Vara, nära Borås, Göteborg och Skara.

Naturens Bästa.

Här finns gårdsbutik med lammkött, hemgjorda korvar, charkuterier, skinn och hemslöjd.  Gården ligger på historisk mark i tyst och rogivande omgivning. Till oss kan du komma för en pratstund över en kopp kaffe i Munters eller Bruntes spilta, titta på lammen – eller må bra, äta och sova gott. Eller prova sin fantasi och samarbetsförmåga, när man gör korv eller lagar mat. Miljön är tyst och lugn, nära storskogen med alla sina svampar, bär och vilda djur. På beställning lagar vi gårdens lunch till dig, likväl som mysiga supéer för större sällskap.

Lamm, matlagning, Birger jarl, bra miljö och medmänniskornas välfärd.


Med mitt intresse för natur och Monicas passion för ull, hittade vi för dryga 30 år sedan, vårt smultronställe på jorden. Här har vi med finullsfår som bas, utvecklat en lokal matproduktion och hantverk. Genom rätt uppfödning och egen förädling, på gården, av lammprodukter har våra egna produkter, gjort det möjligt för oss att få vara med och sätta lokalproducerat, på den svenska matkartan. För vårt arbete har vi också prisats med det Gastronomiska diplomet. Detta är vi väldigt stolta över.

Mer om oss hittar du här >>

Boka aktivitet >>

Kontaktinformation

Åkatorp 1
Vedum
Kontaktperson: Lars Renström
Telefon: 0512-45128
Telefon: 070-6228099
Bokning: 070-6228099

E-post: lars@akatorp.se
Hemsida: www.akatorp.se

Hitta hit

Öppettider

Vi utökar vår service! Ofta är någon av oss hemma eller i närheten av gården – Ring och kolla med oss innan ni åker hemifrån så kommer vi överens om en tid. Vill ni ha lagad mat ringer ni dagen innan.

Fakta

Åkatorps Skafferi på Landala Torg i Göteborg. En butik i en storstad med enbart närproducerade livsmedel, inte minst från den egna gården. 

Gårdens charkuteriprodukter görs uteslutande på egna recept. Merguesen, lammkorven, grynkorven och spickekorven samt det rökta och torkade betraktar Lars och Monica som riktigt lyckade.

Vägbeskrivning

Adress: Bitterna Åkatorp 1, 534 61 Vedum

GPS: 58.142961 – 13.061849

Från Göteborg: Kör E20 till Vårgårda, sväng mot Herrljunga. I Herrljunga kör mot Vedum. Ett par km innan Vedum, sväng höger mot Fåglavik. Kör 1,4 km sväng höger in på grusväg vid en Skylt  Åkatorp och så stannar ni vid det första lilla söta stället.

Från Vara (E20) :  Kör mot Vedum/Herrljunga ca 3 km efter Vedum, sväng vänster mot Fåglavik. Kör 1,4 km sväng höger in på grusväg vid en Skylt Åkatorp och så stannar ni vid det första lilla söta stället.