Paket/Erbjudande

Hällristningsresan med Tingvall - djur, natur & kultur

En del av: Tingvall B&B, Eko-Lodge och konferens

Tag med familjen och träffa hajarna under havsytan, skogens vilda djur och besök bronsålderns världsunika hällristningar. Vi bjuder på en oförglömlig expedition bland hotade djur, vacker natur och spännande historia, på Havets Hus, Nordens Ark och Tanums världsarv.

I paketet ingår 2 nätters övernattning samt entré till några av Bohusläns mest populära besöksmål;

Vitlycke museum/Tanums världsarv - som beskriver livet under bronsåldern. På Vitlyckemuseum får ni även möjlighet att gå "Äventyrsstigen"- en magisk och spännande tur runt om Vitlyckemuseum. Ni besöker hällristningarna och bronsåldersgården samtidigt som ni får lösa kluriga uppdrag och svara på frågor.

Underslös Museum /Tanumshede  -  ger er en introduktion till hällristningarnas och bronsålderns värld. Är ni intresserade av hur man dokumenterar våra hällristningar så ska ni åka hit.                                                              

Havets Hus - Saltvattensakvariet som visar livet i våra skandinaviska vatten. När du stiger in i Havets Hus omges du snart av närmare 40 akvarier, från riktigt stora till lite mindre. Alla är fyllda med spännande varelser. Känn på sjöstjärnor, krabbor och eremitkräftor i klappakvariet. Se hajar, rockor och havsålar simma ovanför ditt huvud i tunnelakvariet eller sätt dig ner en stund i samlingssalen Blågyltan och fängslas av det marina livet i cylinderakvariet. 

Nordens ark - Djurparken för utrotningshotade djur från hela världen. Här finner du allt från stinkpaddor, hotade lantraser, skruvhornsgetter till världens största kattdjur, amurtigern och tre typer av leopard. Nordens Ark bedriver uppfödning och naturvård, en del av djuren sätts tillbaks ut i sin naturliga miljö och vi medverkar i olika internationella forskningsprojekt samtidigt som vi sprider information. Allt för att kunna ge de hotade arterna en framtid.

Ni bor hos oss på Tingvalls Eco som ligger naturskönt belägen på en höjd med vacker utsikt över Bullaresjön i norra Bohuslän.

Kontaktinformation

Tingvall
457 51 Bullaren
Telefon: 0525-40120

E-post: info@minto.se
Hemsida: http://www.tingvall.info

Hitta hit

Prisinformation

1270 SEK Vuxen i familjerum

1075 SEK barn fr och ungdomar från 5 - 17 år

Res med kollektivtrafiken

Fakta

I paketet ingår:

Övernattning 2 nätter inkl frukost 

1 st Lunch på Vitlycke museum + äventyrsstig

Entre till Underslösmuseum, Havets Hus, Nordens Ark.

10% rabatt i Rock Art Shop, Nordens Ark Shop och Havets hus Shop