Paket/Erbjudande

KULtur på cykel, Hav & Logi familjehus - Tjörn

En del av: Hav & Logi - Familjehus, vandrarhem och camping på Tjörn
Boka

Välkomna till två innehållsrika dagar på Tjörn som lämpar sig för hela familjen. Här trampar sig de lite större barnen sig fram på separerade cykelbanor och roligt slingriga skogsvägar. Medan de små sitter säkert i cykelsadeln eller kärran som du hyr på plats. Hos oss bor du fint i arkitektritade familjehus, med alla bekvämligheter och gott om springvänlig yta runt knuten.

Dag 1 Cykeltur Via Skärhamn – Pilane – Tolleby Tjärn, 32,2 km t/r

Till Skärhamn cyklar ni säkert på cykelbana . Parkera era cyklar utanför Nordiska Akvarellmuseet. Här har visats konst i världsklass av bland andra Salvador Dali, Bill Viola, Louise Bourgeois och svenska favoriter som Elsa Beskow, Anders Zorn och Lars Lerin. Museet som är öppet året runt lockar både barn och vuxna. Missa inte museets upptäckarväska. Låna! Lek! Lämna tillbaka! Och för den som blir inspirerad och vill måla själv finns en öppen verkstad där alla som vill får prova penslar och akvarellfärg.

När ni är mätta på konsten kanske det passar bra med en bit mat eller fika på Vatten Restaurang & Kafé som ligger i museibyggnaden. Det finns alltid barnalternativ på menyn. Hoppa upp på cyklarna igen och ta er vidare mot hamnen och torget. Passa på att titta på alla båtar utmed kajen. På torget i Skärhamn hittar ni en rolig lekplats för dem som gillar att klättra och leka i sanden.

Ni cyklar via Skärhamn till vackert belägna Pilane gravfält, här var människor bosatta redan under stenåldern. Skyltar på platsen berättar historien om domarringar, resta stenar och stensättningar från järnåldern. Under sommarmånaderna hittar ni skulpturparken Skulptur i Pilane här. En upplevelse för alla där spännande konst visas upp mitt blad de betande fåren.  Vägen hit cyklas mestadels på separerade cykelbanor och grusvägar. Ta med egen matsäck eller sommartid köper du något gott på Pilane gårdskafé (Kaféet är inte öppet varje dag så kolla aktuella öppettider innan du far iväg).

Efter besöket på Pilane är det dags för fler upplevelser från cykelsadeln. Ta vägen över Häle och Tolleby, följ de gröna skyltarna som visar vägen på de slingriga grusvägarna. Längs vägen passerar ni bondgårdar och hästar. Upptäck skogen och djuren i tjärnen och myren.  

Dag 2 Båttur till Dyrön

Efter att en rejäl frukostuppladdning och utcheckning, snöras de bekväma skona inför dagens vandring på Dyrön. Inte lång från Klädesholmen ligger Rönnäng därifrån går båten till Dyrön och öns norra del. Härifrån utgår också vandringsleden runt Dyrön. Den fem kilometer långa leden går i varierad natur genom lummig skog och över branta berg med en fantastisk utsikt över havet och Pater Noster, Marstrand och Åstol. Leden är inget för de minsta barnen. Men en promenad rakt över den lilla ön (1 km), är något även de lite mindre barnen kan uppskatta. Ett trevligt stopp på vägen erbjuder lekplatsen. Utmed leden finns det flera badstegar direkt från klipporna ner i havet och varför inte boka in familjen på öns bastu!

På Tjörn älskar vi konst och kultur. Men vi älskar också triathlon. Därför mixar vi dessa två i Världens svettigaste konstrunda.

Kontaktinformation

Röavallen 1
Skärhamn
Telefon: 0304-671740

E-post: info@havologi.se
Hemsida: http://www.havologi.se/

Hitta hit

Mer från Hav & Logi - Familjehus, vandrarhem och camping på Tjörn

Utbud

Prisinformation

Pris från: 2018 års priser och bokning kommer inom kort

I priset ingår:
- 1 övernattning i 7-bädds familjehus
- 2 dagar Cykelhyra 2 vuxna, 2 barn
- Entré Nordiska Akvarellmuseet 2 vuxna, fri entré barn 26 år
- Entré Skulptur i Pilane, fri entré 2017 (maj-aug)  
- 1 st. cykelkarta ”Cykla i Bohuslän”
- Välkomstgåva till barnen

 

   
   
   

 

   
   
   

 

Res med kollektivtrafiken

Röavallen - Tjörn

Fakta

Hav & Logi är ett moderntboende med15 arkitektritade hus bland de Bohuslänska klipporna. Varje hus har 7 bäddar. De ena sovrummet har en dubbelsäng och det andra en våningssäng. Övriga sängar finns på ett sovloft. Husen har fullt utrustade kök med allt du kan tänkas behöva för att laga mat. Njut av maten inomhus eller på den stora altanen utanför huset, vi har grillar till utlåning.
Härlig lekplats och stora inbjuder till lek och aktiviteter finns på området. Du kan också boka till relaxavdelningen med stor badtunna och bastu mot en avgift.
För den som vill bada i havet finns den härliga banvänliga badplatsen Stockevik 1,5 km från oss.
Vill du kan du välja till lakan och städning vi avresa.

Bo i arkitektritade hus med välutrustade kök och allrum, dusch och wc finns i huset. Eller i vårt vandrahem. 

Paketet är baserat på självhushåll. Välj att laga er egen mat, och förbereda egna picnicar eller att äta på trevliga restauranger/caféer på ön. Inne i Skärhamn finns en välsorterad matbutik. 

Hav & Logi har totalt 10 cyklar - 2 juniorcyklar, 2 herrcyklar och 6 damcyklar. 3 stbarnsadlar, 3 st cykelvagn för barn och 3 st vagnar för packning.

Incheckning: från kl.15.00, men möjlighet finns att hämta cyklarna tidigare.
Utcheckning: kl.11.00

 

Vägbeskrivning

Från E6 söderifrån tag av väg 160 mot Tjörn.
Efter Tjörnbron tag av vänster mot Skärhamn.
Kör 16 km på väg 169, tag av mot Skärhamn.
Kör 2,5 km mot Skärhamn.
Innan Skärhamn vid Fotbollsarenan
Tag vänster vid skylt Hav & Logi alldeles invid Tjörn Sparbank Arena.

Faciliteter

  • Dusch
  • Boule
  • Cykeluthyrning
  • Diskmaskin
  • Kiosk
  • Kök
  • Lekplats
  • Uteplats
  • Gratis WiFi