Se och göra

Öring och regnbågsfiske Edsån - Sätra Bruk

Edsån är ett vackert vattendrag beläget mellan sjön Unden och Viken.

Fiskebeståndet är regnbåge, öring, gädda, abborre samt vitfisk. Edsån har 3 olika zoner samt 6 olika fiskekort, detta finns för att kunna erbjuda ett attraktivt fiske för flugfiskaren, spinnfiskaren samt för barnfamiljen.

Du tar dig lätt till ån med din bil och väl där finner du många grillplatser och fiskeställen att välja mellan. Det finns även ett vindskydd utmed vattnet för dig som vill ta upplevelsen ett steg längre

Priser och försäljningsställen av fiskekort

Edsåns vattendrag är anslutet till ifiske.se. Detta gör det lätt för dig att lösa fiskekort direkt vid Edsån antingen med ett enkelt SMS eller via webben. Instruktioner för detta finner du på anslagstavlorna runt Edsån samt på www.ifiske.se. Men vi har också naturligtvis kvar det vanliga fiskekorten. Dessa kan du köpa i lokala butiker samt i Herrgårdens reception.

  • Dygnskort Vuxen – 150 Sek
  • Eftermiddagskort Vuxen – 100 Sek
  • Dygnskort Junior – 100 Sek
  • Eftermiddagskort Junior – 70 Sek
  • Dygnskort Famillj – 300 Sek
  • Eftermiddagskort Familj – 200 Sek
  • Hyrbåt i aluminium – 200 Sek

Dygnskort vuxen och junior gäller i 24 timmar från fiskestart, med ett spö och en maxfångst av 3 laxartade fiskar. Junior innebär barn från 10 år t.o.m. 15 år.

Eftermiddagskort vuxen och junior gäller mellan kl 15.00 och 24.00 och berättigar till fiske med ett spö och en maxfångst av 2 laxartade fiskar. Junior innebär barn från 10 år t.o.m. 15 år.

Dygnskort Familj gäller 2 vuxna och deras barn t.o.m. 15 år 24 timmar från fiskestart, 1 spö per familjemedlem och en maxfångst av 6 laxartade fiskar.

Eftermiddagskort Familj gäller 2 vuxna och deras barn t.o.m. 15 år från 15:00 till 24:00, 1 spö per familjemedlem och en maxfångst av 4 laxartade fiskar.

Hyrbåt i aluminium. Båten är specialbyggd i 3mm aluminium med kort för och långt akterdäck för att maximera stabiliteten. I fören och aktern finns stora upphöjda plan perfekt anpassade för spinnfiske och flugfiske. Egen elmotor får medtagas. Båten datumbokas via telefon eller mail.

Fångad laxartad fisk räknas som tagen fisk på kvoten. När fiskekortets fångstkvot är nådd erfordras nytt fiskekort för fortsatt fiske. Barn under 10 år fiskar på målsmans kvot.

Till ett spö får fästas högst tre flugor eller ett drag med två upphängare eller en krok med bete. Mäskning är inte tillåtet.

Fiskekortet är personligt och skall kunna uppvisas tillsammans med giltig legitimation på tillsyningsmans anmodan.

Vi eftersträvar att uppnå en naturlig reproduktion av Öring i Edsån, detta medför att vi har infört ett minimimått för öringen.Öring under 50 cm måste släppas tillbaka och hanteras varsamt. En öring under minimimåttet räknas ej som fisk tagen på fiskekortskvoten.

Vi har tre stycken fiskezoner i Edsån.

Norra Zonen/ Blå zonen- Endast flugfiske. Kontakta oss för information om vattnet är strömt eller ej. Strömfiske sker vanligtvis vår och höst.

Mellan zonen/ Gröna zonen- Spinnfiske, flugfiske samt fiske från hyr båtar eller egen traditionell flytring. Med traditionell flytring menas flytring som framförs med simfötter och ej åror. Observera att trolling eller swirvelfiske ej är tillåtet från båtfiske.

Södra zonen/ Gula zonen- Spinnfiske, mete samt flugfiske.

Kontaktinformation

Sätra
54694 Undenäs
Telefon: 0505-21025
Fax: 0505-21070

E-post: herrgarden@satrabruk.se
Hemsida: www.satrabruk.se

Hitta hit

Öppettider

Edsån är öppet för fiske året runt.

Regnbåge och Öring släpps i kring Kristi himmelsfärdsdag varje år och vid regelbundna intervaller tills höstkylan slår till.

Prisinformation

Dygnskort Vuxen – 150 Sek
Eftermiddagskort Vuxen – 100 Sek

Dygnskort Junior – 100 Sek
Eftermiddagskort Junior – 70 Sek

Dygnskort Famillj – 300 Sek
Eftermiddagskort Familj – 200 Sek

Hyrbåt i aluminium – 200 Sek