Boende

Hällesdalens Gård

Hos oss kan du fira farfar som fyller 80 eller bästa vännen som ska gifta sig. Här finns stora lekytor, strövområden, berg, bäck och skog och bara 100 meter till långgrund sandstrand och båt/badbrygga med hopptorn. I vattnet guppar bastubåten mellan ca 1 april och 30 september. Bastubåten rymmer ca 7-8 personer samtidigt och är tillgängligt för gårdens gäster. Du som hyr hos kan använda våra kajaker och supar. Även optimistjolle och kanadensare finns att låna.  Dessutom finns en härlig lekplats ”modell Hedenhös” för stora och små och som också har en stor nedgrävd studsmatta. 

Vårt större hus ANNEXET har 20 bäddar och lämpar sig för de större sällskapen. Huset är trivsamt och rymligt inuti med stora ytor och altaner även på utsidan. Huset passar lika bra för semester för den stora familjen, som för släktträffen, kompisgänget eller arbetskamraterna som vill ha konferns i en avslappnande och vacker miljö. 
Tre av rummen har säng 120-140 cm, sju av rummen har våningsängar i storlek 90 cm. I huset finns även spjälsäng i ett av rummen med våningssäng.Ett rum har tre st 90-sängar.  Huset har tre duschrum och tre toaletter. I huset finns också en rymlig vedeldad bastu. Tvättstuga med tvättmaskin finns. Stort välutrustat kök med kyl, frys, 2 diskmaskiner och bar. Samlas runt det stora egendesignade bordet med plats för 20 personer att äta samtidigt. TV-rum med 60 tummare viasat och dvd. En altan under tak har stort bord med plats för 20 personer. Ytterligare altan/soldäck finns framför huset. På husets baksida finns ett insynsskyddat altandäck men stor matobord för 20 personer, solstolar och utedusch. 

Med havsutsikt och bäcken porlande bakom knuten och skogen i ryggen ligger TORPET, vårt charmiga hus från mitten av 1700-talet med tillhörande gäststuga. Från uteplatsen har man utsikt över havet och vår roliga naturlekplats och studsmattan.
I bottenplan finns stort lantkök med vedspis (och vanlig), bar och matplats med havsutsikt. Vardagsrum med braskamin och gott om plats i den stora soffan. Ett sovrum med dubbelsäng och enkelsäng och med badrum i anslutning (toa/dusch) till sovrummet. På bottenplan finns också en toa och tvättstuga. På den smakfullt nyrenoverade ovanvåningen finns två sovrum med dubbelsäng, båda sovrummen har utgång till balkong mot bäcken. På ovanvåningen finns också toalett med dusch samt liten soffhörna och två bäddfåtöljer. På altanen finns bord för många och solstolar samt en utedusch. Lilltorpet (ett litet hus på 25 kvm intill) har två enkelsängar, toalett och dusch.

Kontaktinformation

Hällesdalen 331
Svenshögen
Kontaktperson: Annika Knutsson
Telefon: 0706-276964
Telefon: 076-1122565
Bokning: 0706-276964

Arrangör: www.hallesdalen.com

E-post: hallesdalensgard@gmail.com
Hemsida: www.hallesdalen.com

Mer från Hällesdalens Gård

Utbud

Prisinformation

Under v. 25-34 hyr vi endast ut veckovis, bytesdag söndag.

Annexet
Veckohyra: 22 000 kr
Dygn: 3500 kr
Minsta antal dygn: 2.

Torpet
Veckohyra: 14 000 kr
Dygn: 2300 kr
Minsta antal dygn: 2

Slutstädning 2500 kr per hus.
Lakan/handdukar 100 kr per person

Konferens:
Endags konferens utan övernattning: 3700 kr (självhushåll, inkl slutstädning) Ej helger.
Tvådagars konferens med en övernattning 6500 kr (självhushåll, inkl slutstädning samt lakan/handdukar) Ej helger.
Konferens med helpension cirkapris 1250 per dygn och person. Inkom med förfrågan och önskemål.

Res med kollektivtrafiken