Se och göra

Baltaks flugfiske

Boka

I Baltak, tre kilometer söder om Tidaholm i riktning mot Falköping, kan du fiska efter regnbåge och öring i strömmande vatten. Det finns 4 zoner för flugfiske, där vadning är tillåten i zon 1 och 3, men vadningsförbud råder i zon 2 och 4. Hela sträckan är knappt 3 kilometer med varierande forsar, stryk och lugnvatten.

Vår utsättningspolicy för Baltak är följande: Snittvikten på fisken vi planterar ut i Baltak är 1,0 kg med nedre gräns på 7 hg. I varje utsättning sätts även ca 10 st större fiskar med medelvikt kring 4 kg. Denna utsättning sker en gång i veckan. Under säsong sätts en del mindre fisk i zon 1 så att vi får ett så brett spann som möjligt på vår fisk i ån. Denna fisk är en viktig grund för kursverksamhet och är ett önskemål från en del av våra gäster. Den mindre fisken är mer vakvillig och mer lättfångad för barnfamiljer och nybörjare.

Under tiden 1 okt - 30 nov får man inte fånga öring. Om du får upp en öring skall den ovillkorligen returneras omedelbart. Regnbåge får under denna period fångas och avlivas.

Kontaktinformation

Baltak
522 91 Tidaholm
Telefon: 0502-40335

E-post: baltak@hokensas.se
Hemsida: http://www.hokensas.se

Hitta hit

Prisinformation

Fiskekortspriser se www.hokensas.se

Res med kollektivtrafiken

Fakta

Fiskekortautomat finns vid Baltaks fiskodling. Området är endast tillgängligt för flugfiske. För den som vill stanna över natt finns 2 stugor att hyra i anslutning till fiskodlingen.