Se och göra

Familjeäventyr mellan himmel och hav

Vår utrustning är anpassad för barnfamiljer och för dig med liten eller ingen tidigare erfarenhet av t ex havskajak eller klättring/bouldering. Dessutom kryddar vi din upplevelse med inslag av den lokala kulturhistorien och lokalt förankrade måltidsupplevelser.

Våra turledare och guider älskar att dela med sig av det bästa vi vet, Bohusläns vackra natur: klipporna, havet, fjordarna, vikarna och strandängarna och det omväxlande landskapet med blandskog och granitkullar som inbjuder till olika typer av klättring. Hos oss upplever du det bästa av Bohuslän, maten, människorna och en av världens vackraste arkipelager.

Varje vecka erbjuder vi ett antal schemalagda turer. (Är ni fler än 6 personer kan vi ordna en egen aktivitet.)

Se pdf här intill för aktuella tider och priser. Och glöm inte att boka plats, t ex via evenemangskalendern. Finns det inte tillräckligt antal bokningar vid stopptiden kommer turen att ställas in och ni får erbjudande om alternativ aktivitet eller pengarna tillbaka.

PADDLA KAJAK

Prova vår gourmettur då ni både får paddla och tillreda egna musslor från en lokal odlare eller ta en kortare tur i Lysekils hamn.

CYKLA MED GUIDE

På våra guidade cykelturer upplever du gamla kulturvägar och stenbrott, industrimiljöer, hällristningar och andra fornlämningar. Guiden berättar om vardagslivets mödor förr i tiden och sätter in det vi ser i sitt historiska sammanhang.

KLÄTTRA / VANDRA / SCRAMBLA

När det gäller klättring erbjuder Lysekil med omnejd allt du kan önska. Här finns massor av klätterleder med olika svårighetsgrader och utmaningar.

Det finns också goda möjligheter till vandring, scrambling (ett mellanting mellan vandring och klättring) och rapellering (att fira sig nedför berget med hjälp av ett rep) i området.

Kontaktinformation

Skottegatan 31
Lysekil
Kontaktperson: Wictoria Insulan
Telefon: 0523-15410
Telefon: 0760-407419
Bokning: 0702-158273
Fax: 0523-10447

E-post: info@outdoorwest.se
Hemsida: www.outdoorwest.se

Hitta hit

Öppettider

Vi finns på plats i Lysekil året runt och har öppet när de flesta är lediga. Säkrast nås vi på telefon:

16 maj - 30 september:
mån-tor kl 16-20
fre kl 12-20
lör-sön kl 08-17

1 oktober - 15 maj:
fre kl 12-19
lör-sön kl 08-16

Vi finns tillgängliga på telefon och e-post året runt. Lämna meddelande så återkommer vi.

Utlämning av BOKAD utrustning t ex kajaker, klätterutrustning och cyklar sker året runt på överenskommen tid och plats.

Res med kollektivtrafiken

Fakta

  • Tidsangivelser anger tidigaste start, och senaste sluttid för deltagarna.
  • Start och samlingsplats varierar mellan våra olika aktiviteter. Anmälda deltagare meddelas därför var samling sker, vanligen ca 18 timmar innan repektive starttid.
  • Beroende på väderförhållandena kan en tur behöva ställas in eller flyttas i tid och rum. Det är alltid ledaren för respektive aktivitet som avgör detta vid varje tillfälle, i samråd med bokade deltagare.
  • Vår ambition är att alltid kunna erbjuda en alternativ aktivitet, t ex kan kajakgäster erbjudas klättring om vindförhållandena är för tuffa.  Säkerhet, omtanke och lyhördhet är våra kärnvärden.
  • Om kunden avbokar senare än 48 timmar innan aktuell starttid debiteras 50% av priset, per person.
  • För fullständiga bokningsvillkor, klicka här.

Faciliteter

  • Cykeluthyrning
  • Kanotuthyrning
  • Kreditkort accepteras
  • Ledarledda barnaktiviteter