Sevärdheter

No Limit Street Art Borås

No Limit är en street art festival som bjuder in världskända konstnärer att delta i förvandligen av det offentliga rummet och skapa ett gigantiskt utomhusgalleri. Ett utomhusgalleri som lever och är tillgängligt året om och förstärks av guidade vandringar under sommarhalvåret.

Festivalen innehåller alla typer av gatukonst, från muralmålningar till skulpturer och installationer. No Limit såg dagens ljus första gången i september 2014 och 2015 samt 2017 bjöds nya konstnärer in. 2020 är festivalen tillbaka och går under namnet No Limit: Artscape Edition. Vi ses i Borås den 17-20 september.

Festivalen har under tre år bjudit in världskända konstnärer inom street art från världens alla hörn och fått stort internationell uppmärksamhet och uppskattning.

Staden som galleri

Borås med sin historia inom konst (från den internationella skulpturbiennalen till ständigt uppskattade utställningar på Borås Konstmuseum och Abecita Konstmuseum) öppnade nu upp det offentliga rummet för målningar på husfasader. Konströrelsen kring street art, som startade med illegala väggmålningar, har nu fått plats i det offentliga rummet till mångas stora uppskattning.

Konst utan gränser

Vi beslöt tidigt att låta No Limit vara så autentiskt med den ursprungliga street art rörelsen som möjligt och har därför inte bett någon av konstnärerna om några skisser eller beskrivningar av målningarna i förväg. Istället erbjöds konstnärerna större väggar att pryda efter eget behag. Tillvägagångssättet kan anses kontroversiellt eftersom ingen i förväg kunnat veta vad som slutligen skulle pryda de aktuella väggarna.

Kontaktinformation

Sven Eriksonsplatsen 3
50338 BORÅS
Kontaktperson: Maria Lind
Telefon: 033-357090

E-post: tourist@boras.com
Hemsida: http://www.nolimitboras.com

Hitta hit

Öppettider

Verken från No Limit Street Art Borås finns i det offentliga rummet och är tillgängliga för allmän beskådan dygnet runt, året om.

Prisinformation

Kostnadsfritt

Res med kollektivtrafiken

Sociala medier


Twitter

Fakta

Läs mer om samtliga verk, konstnärer, se var verken finns eller ladda ner en karta på nolimitboras.com 

Under sommartid erbjuds ofta guidade visningar av den offentliga konsten i Borås.

Vägbeskrivning

Verken som skapats under No Limit Street Art Borås finns utspridda över hela staden, men inom bekvämt gångavstånd. Lättast hämtar du upp en karta på Turistbyrån som är markerad på kartan. Verken kan upplevas dygnet runt, året om.

Kommer du från Göteborg (som bara ligger 45 minuter bort) tar du förslagsvis Buss 100 till Borås (komfortabla tvåvåningsbussar som avgår var 10:e minut under högtrafik).