Äta

Råda Säteri & Gästgifveri

1700-tal möter nutid en evighet från vardagen..."På mitt vackra Råda"

Vid den vackra Rådasjön, endast 10 minuter från Göteborgs centrum på väg mot Landvetter flygplats, ligger Råda Säteri.

Här njuter du av god mat och upplever en lugn och avslappnad miljö i vår natursköna omgivning. Hos oss har du möjlighet att äta, fika, konferera och ha din bröllopsfest eller ditt födelsedagsfirande. Helt enkelt stressa av i en miljö med anor från 1700-talet.

På helgerna är Kaffestugan öppen med hembakat fika, smörgåsar, soppbuffé på lördagar samt brunch varje söndag.
Kom och besök Råda Gelati i Kaffestugan. Njut av choklad, pistage, vanilj, hallon i underbar miljö
Premiär för kvällsöppet i Rådas bakficka ”InspektorenS Bistro”. Rustik mat, som vi själva vill ha den. Fredagar & lördagar 18-22


Telefon till kaffestugan: 031-98 54 13.

Bed & breakfast

Här bor du i vår pittoreska svit med anor från 1400-talet eller i ett våra charmiga dubbelrum på vindsvåningen. Vakna upp i en stilla och rofylld miljö, njut av en promenad i parken eller om vädret tillåter, kanske ett dopp i sjön innan frukosten serveras i Kaffestugan
Från maj kan vi även erbjuda boende i Trädgårdsvillan, endast ett stenkast från Rådasjön. 7 st vackert inredda rum som tar er tillbaka i sann 1800-tals miljö.

Råda Säteris trädgård

Nu har du möjlighet att köpa växter på Råda Säteri.
Gerben Tjeerdsma från Gerbianska Trädgården och Robert Säll från Råda Säteri har startat med planerna att rusta upp och utveckla trädgården på Råda Säteri.
För information om öppetider www.gerbianska.com

Julbord på Råda

Julbordet på Råda Säteri är fullt av tradition, smak och miljö som snabbt förflyttar dig till sann julstämning. Granen är pyntad, de brinnande ljusen tindrar och utanför faller snön...

Från och med fredagen den 25 november dukar vi fram hembakat bröd, sill, Jansson, ål, lax, skinka, patéer, vilt, syltor, korvar, dopp i gryta, lutfisk, ris à la malta och mycket annat gott i traditionsrik 1700-talsmiljö.

För större sällskap reserverar vi ett rum på nedervåningen och för mindre sällskap en trappa upp med tillgång till salonger och bar.

Pris:
Måndag-fredag lunchjulbord 415 kr
Övriga tider 530 kr
Barn 265 kr

Tider:
Mån-fre 12-13
Mån-fre 18-19:30
Lör 12:30, 15:30 & 19:30
Sön 13:30 & 17:00

Kontaktinformation

Råda Säteri Gästgifveri AB
Säteri Allén 5
43532 Mölnlycke
Kontaktperson: Pernilla Löfgren
Kontaktperson: Pernilla Löfgren
Telefon: 031-884800

E-post: info@radasateri.se
Hemsida: http://www.radasateri.se

Hitta hit

Öppettider

Kaffestugan har öppet på helgerna 11-17. Brunch serveras på söndagar mellan 11-15. Passa även på att besöka killarna i kaffe rosteriet. Provsmaka och köp med hem...

Res med kollektivtrafiken

Vägbeskrivning

Kör riksväg 40 och tag av från motorvägen där det står Mölnlycke.Följ skyltarna "Råda Säteri" ca 1 km. Med tåg eller buss till Mölnlycke centrum, därefter tio minuters promenad, alternativt till Råda Portar och åtta minuters promenad.