Äta

Stenungstorg köpcentrum - shopping vid havet!

Harmonisk shopping

Stenungstorg har allt som kännetecknar bra shopping – från de stora butikskedjorna med sitt breda utbud till mysiga småaffärer. Här finns ca 65 butiker men även vård, apotek, systembolag, bibliotek och polis.
Atmosfären är lugn och trivsam utan stress i vacker havsmiljö och gemytlig stämning. När det är dags för en paus kan du vila benen i vår fina lounge-yta på Innergatan, ta en fika vid hamnpromenaden eller äta en bit mat i någon av våra restauranger.

Ett levande torg

Det händer alltid något på Stenungstorg. Sommartid har vi populära arrangemang som Sundanatta och Tjörn Runt-skoj, men även övriga tider på året lever torget med modevisningar, föreningsdagar, dansuppvisningar, artistuppträdanden med mera.

Trivsam hamn och stad

Hav och handel möts vid Stenungstorg. Flera av våra butiker har havsutsikt och du kan ta en fika eller en bit mat vid vattnet. Stenungsunds gästhamn ligger placerad direkt i anslutning till Stenungstorg. Här har du tillgång till stadens hela utbud av affärer och service.

För hela familjen

Vid Stenugnstorg finns något för alla. Kombinera till exempel shoppingturen med ett besök på den populära Molekylverkstan. Eller varför inte besöka Kulturhuset, med dess galleri, café, bibliotek och bio?

Lätt att ta sig hit

Stenungstorg ligger ca fyra mil norr om Göteborg. Det finns goda kommunikationer i form av både tåg och buss. Kommer du med bil finns det tusen parkeringsplatser och gratis parkering i 3 timmar. Du åker hit på 40 minuter från Göteborg, 20 från Kungälv och 30 från Uddevalla. Dessutom har du möjlighet att lägga till med båten i gästhamnen precis intill!

Kontaktinformation

Box 1028
44426 Stenungsund
Kontaktperson: Mariza Olausson
Telefon: 0303-69105

E-post: info@stenungstorg.se
Hemsida: http://www.stenungstorg.se

Hitta hit

Öppettider

Butiker
Vardagar: 10.00-19.00
Lör: 10.00-16.00
Sön: 11.00-16.00

Coop Extra: Alla dagar 8.00-22.00

Systembolaget
Mån-ons: 10.00-18.00
Tors: 10.00-19.00
Fre: 10.00-18.00
Lör: 10.00-14.00
Sön: Stängt

Res med kollektivtrafiken

Fakta

Här finns närmare 1000 parkeringsplats och här parkerar ni alltid gratis de 3 första timmarna. Därefter är det en parkeringsavgift på 5 kr / timma.

Vägbeskrivning

Stenungstorg ligger mellan Göteborg och Uddevalla och det är ca 4,5 mil ifrån båda städerna.

Kommer ni norr ifrån åker ni E6 och tar av vid norra avfarten Stenungsund, och följ sedan skyltarna centrum.

Söder ifrån ta av avfarten med skyltning Stenungsund S, Tjörn Orust och håll höger i första rondellen och sedan andra höger i nästa rondell. Följ vägen tills ni skall ta av höger med skyltning Centrum. Följ sedan skyltningen mot Centrum.