Se och göra

Kanotuthyrare Kalvs Familjecamping

En del av: Kalvs Familjecamping nära Fegen
Upplev naturen och låt din kanot glida fram. Paddla kanot i Ätran och Fegens naturreservat hos oss på Kalvs familjecamping. 

Kalvs familjecamping ligger som en naturlig mittpunkt i ett stort sjösystem med flertalet vattendrag, åar och kanaler som förbinder sjöarna. Vi ligger nära Fegens Naturreservat i Svenljunga kommun som är en del av Sjuhärad och Västsveriges inland ca 1 h och 20 minuter från Göteborg och 25 minuter från Gekås i Ullared.

Vi har Kalvsjön på två sidor av campingområdet. Både sandstränder och klippbad finns i direkt anslutning till campingen. Lugnet och naturens grönskande skönhet omgärdar detta fiske- och friluftsparadis.

Hyr kanot, kajak hos oss

När du hyr kanot och kajak hos oss ingår allt du behöver så som paddlar och flytväst. Vi hyr ut aluminium kanoter som är sjösäkra och slitstarka. Om ni önskar kan ni även hyra till kanotkärra eller annan extra utrustning. Vi erbjuder också upphämtning eller transport av kanoter om ni så önskar.
Lägercheckar för övernattning köper du hos oss till de lägerplatser som finns i sjösystemet.

Förslag på leder 

Vi hjälper er att planera ert kanotäventyr efter önskemål nedan har ni lite förslag på rutter som ni kan paddla.

Lillån-Ätran
Kalvs Familjecamping-Lillån-Möllneby-Ätran-Mårdaklev (ca 20km, 1-2 dagar), möjlighet att fortsätta på Ätran till Falkenberg (ca 70km, 2-4 dagar).

Stora vildmarksturen
Kalvs Familjecamping-Kalvsjön-Götshultskanal-Svansjöarna-Svanebro-sjön Fegen-Vinnö-Sandvikskyrka-Fegen-Övre Backa-Svanebro-Svansjöarna-Götshultskanal-Kalvsjön-Kalvs Familjecamping (3-7 dagar, 60-80km beroende på vägval).

Kalvsjön
Kalvs Familjecamping-Ljungön-Ävje-Kalvö-Bökenäs-Mårtensö-Kalvs Familjecamping (1-3 dagar, ca 20km).

Stångån
Håcksvik-Stångån-Kättarpsån-Kalvsjön-Kalvs Familjecamping (ca 13km, 1-2 dagar).

Sjön Fegen
Svanebro-Paddling mellan lägerplatser lägerplatser eller gör dagsutflykter från t ex Vinnö (2-5 dagar).

Lillån
Kalvs Familjecamping-Lilån-Möllneby (ca 10km,1 dag).

Ätran
Svenljunga-Axelfors-ÖFrölunda-Mårdaklev-Ätran-Gällared-Vessigebro-Falkenberg (ca 80km, 3-4 dagar). Delar av sträckan kan väljas.

Mer aktiviteter hos oss

Med utgångspunkt från campingen kan den fiskeintresserade hittar nya områden att fiska i varje dag under sin vistelse hos oss. De flesta fiskevattnen nås direkt från campingen med båt, kanot, cykel eller varför inte på gångavstånd.

För den cykel- och vandringsintresserade finns det flera valmöjligheter. I närheten går Pilgrimsleden Kindaholm på ca 40 km och Ätradalsleden, en cykelled 200 km från Falköping ner till Falkenberg. 

Kontaktinformation

Hitta hit

Öppettider

Campingen har öppet mellan den 23/4-13/9.

Båt och kanotuthyrning samt vildmarksäventyr kan ordnas även under andra tider på året

Mer från Kalvs Familjecamping nära Fegen

Utbud

Prisinformation

Hyr kanot hos oss för 240 kr/dag eller 120 kr/timma. Mer prisinformation hittar du på vår hemsida: http://www.kalvscamping.se/prislista.html

Res med kollektivtrafiken

Fakta

Vi erbjuder aktiviteter både för privatpersoner, grupper och företag. Vi kan ta emot små som stora grupper och annordnar äventyr för skolklasser och företagsgrupper.

Vägbeskrivning

Kör söderut längs med v.154, men sväng ej av mot Falkenberg i Axelfors, utan fortsätt rakt fram mot Östra Frölunda och Mårdaklev. Innan Mårdaklev, sväng in på vägen mot Kalv, över bron och passera kyrkan. Fortsätt rakt fram till dess att camping- och badplatsskylt kommer. Sväng höger. Ligger strax innan Kalvs kyrka.