Se och göra

Kräftfiske i Fjällbacka skärgård

En del av: Skärgårdsturer i Fjällbacka skärgård

Prova på att vara kräftfiskare på M/S Mira för en dag och upplev kräftfiske på äkta bohuslänskt vis. Följ med yrkesfiskaren Ingemar Granqvist på M/S Mira och provsmaka sedan de nyfångade kräftorna.

M/S Mira af Fjällbacka tar cirka 30 passagerare och är en av få fiskebåtar som används till både yrkesfiske och charterverksamhet. Nu kan du följa med på båten när Ingemar är ute och vittjar sina kräftburar – och naturligtvis har du möjlighet att provsmaka nyfångade kräftor efter turen.

   Det som kännetecknar skärgården utanför Fjällbacka är mångfalden av höga, rödskiftande klippor som sticker upp ur havet. Det ger området en mycket speciell och spektakulär karaktär och det kallas ofta världens vackraste skärgård.

Makrill och hummer

Du kan även följa med M/S Mira när Ingemar är ute och vittjar sina kräftburar. Då har du möjlighet att provsmaka nyfångade kräftor. Kvällstid kan du åka med på en av makrillturerna. Ankra upp och prova den egna fiskelyckan!

I slutet av september arrangerar vi också hummersafari. Upplev det verkliga kustlivet och fiska din egen hummer. Som kronan på verket kan du också välja att köpa med dig delar av dagens fångst med hem. Känslan att stå hemma vid spisen och laga hummer som du har varit med vittjat ur tinan är något alldeles extra.

 

Kontaktinformation

Ingrid Bergmans Torg

Telefon: 0703-407550
Telefon: 0703-407550

E-post: ingemar@msmira.se
Hemsida: msmira.se

Hitta hit

Öppettider

2017
Skärgårdsturer 22/7-13/8 2017 varje dag 15,00
Biljetter köpes i Fjällbacka Turist info. 0525- 611 88

M/S Mira går givetvis att boka vid andra tider och önskemål.

Mer från Skärgårdsturer i Fjällbacka skärgård

Utbud

Prisinformation

Pris 2017
Skärgårdsturer; 250 kr/ vuxen, 150 kr/ barn tom 12 år
Kräftfiske safarie; 1000 kr/ person (endast bokning)
Hummer safarie 800 kr/person (endast bokning)

 

Skärgårdsturer 22/7-13/8  2017 varje dag 15,00

 

Res med kollektivtrafiken

Från busshållplatsen upp för backen, höger och gå ner för Galärbacken till torget. Första båten till höger på centrumbryggan utanför turistinformationen.

Fakta

Båten tar max 30 passagerare.
Vid hårda vindar och grov sjö när övriga turer är inställda följer ni med på en Stormtur. Turen tar ca 1,5 timma.