Se och göra

Skärgårdsturer med M/S Mira i Fjällbackas skärgård

En del av: Skärgårdsturer i Fjällbacka skärgård

Fjällbacka skärgård har en historia som sträcker sig lång tillbaka i tiden. Genom att kliva ombord på någon av M/S Miras dagliga turer får du lära dig mer om hur det var förr i tiden. Fiskaren Ingemar är med ombord för att berätta om öarnas historia och den bedårande vackra bohuslänska skärgården, som dessutom är utsedd till en av världens vackraste vildmarker.

 

Den världsberömda skådespelerskan Ingrid Bergman spenderade många somrar på Dannholmen, och hennes aska spreds här ute efter hennes död 1982. Ingrid kom till Fjällbacka 1958 tillsammans med sin nyblivne make Lars Schmidt. Hon älskade att strosa omkring på inköpsrundor i samhället, och handlade gärna presenter till vänner och bekanta. Även om det blev lite extra uppmärksamhet när hon rörde sig i Fjällbacka så visade alltid Fjällbackaborna stor respekt för Ingrid – något som hon verkligen uppskattade.

 

Om vädret tillåter brukar M/S Mira ta en tur förbi Dannholmen och Ingrids sommarhus, som ligger majestätiskt på klipporna. Åk med du också, och se hur en av de största skådespelerskorna genom tiderna tillbringade sina somrar. Observera att ön betraktas på avstånd, ingen landstigning görs.

 

 

 

BLI YRKESFISKARE FÖR EN DAG: Denna heldagstur för maximalt 4 personer ger dig en genuin inblick i hur det är att vara kräftfiskare i Sveriges vackraste skärgård. Ingemar delar med sig av sina kunskaper och du får själv vara med och vittja kräftburar och koka kräftor.

HUMMERSAFARI EXKLUSIV: Vill du uppleva hummerfisket som kustborna själva gör så arrangerar vi en heldagsupplevelse för maximalt 2 personer. Här får du på ett intensivt sätt delta i den spännande jakten på havets svarta guld. Du får  dra hummertinor, sätta i bete, vittja tinorna och får tips om allt som rör konsten att fånga en hummer.

Kontaktinformation

Väderö Fisk KB
Ingrid Bergmans Torg

Telefon: 0703-407550
Telefon: 0703-407550

E-post: ingemar@msmira.se
Hemsida: msmira.se

Hitta hit

Öppettider

Skärgårdsturer 22/7-13/8 2017 varje dag 15,00

Mer från Skärgårdsturer i Fjällbacka skärgård

Utbud

Prisinformation

Prisförslag 2017:

Skärgårdsturer; 250 kr/ vuxen, 150 kr/ barn tom 12 år

Kräftfiske safarie; 1000 kr/ person (endast bokning)

Hummer safarie 800 kr/person (endast bokning)

Res med kollektivtrafiken

Från busshållplatsen upp för backen, höger och gå ner för Galärbacken till torget. Första båten till höger på centrumbryggan utanför turistinformationen.

Fakta

Turer dagligen från 11 juli till 9 augusti.
Avgång kl. 14.00.
Turen tar ca 1,5 timmar. 

Samlingsplatsen är vid båten på centrumbryggan i Fjällbacka, utanför turistinformationen. 

Båten tar max 30 personer.