Boende

Årås Kvarn - Konferens & möten i natursköna historiska omgivningar!

En del av: Årås Kvarn och STF Vandrarhem

 En konferens/möte skall inte bara innehålla det rent ”affärsmässiga” inslaget - Resultatet kan förstärkas genom en vistelse i ett naturskönt område med historiska byggnader och möjlighet till olika aktiviteter - Årås Kvarn kan erbjuda allt detta!


Anläggningen består av; Kvarnbyggnad, vandrarhem, ”drängstuga”, grillkåta, multiarena som kan hyras var för sig eller tillsammans!


Kvarnbyggnaden
har tre våningar med ett flertal rum och lokaler som ger möjligheter till stort plenum och grupparbeten. Plats till maximalt 150 personer. Byggnaden är handikapptillpassad med hiss från markplan till alla våningar samt handikapptoalett.


Vandrarhemmet
innehåller 8 rum med totalt 28 bäddar och Drängstugan består av 2 stora dubbelrum med eget badrum, samt 2 dubbelrum med gemensamt badrum. Rummen är pittoreskt inredda. Totalt 36 bäddar. Byggnaderna ligger bara ett stenkast från Kvarnen!. Det finns kök för självhushåll i båda byggnaderna och mysiga allrum för mysiga pratstunder efter dagen slut!


”Multiarena”
som också kan hyras. Arenan är byggd på en gammal stengrund som tidigare var ett sågverk. Lämplig för, dans, uppträde, konserter, stormöte och mycket annat. Storlek 16*16 meter plus en stor scen.


Grillkåta -
En 8-kantig grillkåta som ligger vackert vid kanten av den porlande ån Tidan.

Denna stenmurade grillplats med bänkar står till våra gästers förfogande.

Catering – Man kan själv organisera detta eller så talar man med vår värdinna som gärna deltar i er planläggning. Vi har förslag på bra cateringfirmor. Ett modernt kök finns till förfogande.


Aktivitete
r - Vår anläggning, som är belägen vid ån Tidan mellan sjöarna Vållern och Jogen, och med flera andra sjöar i närheten, ger möjlighet till fisketurer, kanotning eller andra aktiviteter. Båt kan hyras!

Vandrings- och cykelleder finns i direkt anknytning till anläggningen. Vildmarksleden med en 8,4 och en 4 km slinga, som går i natursköna och historiska områden. Det finns informationstavlor längs hela leden

Inom en radie av 16 km finns det på sommaren möjlighet till Golf på Ryfors Golfklubb och/eller Ulricehamns Golfklubb. Båda klubbarna med gamla fina anor där bl.a. Ryfors är Sveriges äldsta golfbana med en ålder på över 100 år.

I vintersäsongen står där två moderna skidanläggningar till förfogande; Mullsjö Alpint ”Knaggebo” och Ulricehams Skicenter.

Kontakta vår värdinna Myram Bukowski 0723 291151 eller mail info@araskvarn.se så hjälper vi till att planlägga ert besök.


Läs mera om oss på www.araskvarn.se

Kontaktinformation


565 93 Mullsjö
Kontaktperson: Jan Holm
Telefon: 0723-291151
Telefon: 0768-910774
Bokning: 0515-91151

E-post: info@araskvarn.se
Hemsida: www.araskvarn.se

Hitta hit

Öppettider

Enligt överenskommelse.
Telefontid vardagar kl 09.00 - 12.00

Prisinformation

För offert kontakta oss info@araskvarn.se och/eller 0723 291151

Fakta

En konferens eller möte i natursköna historiska omgivningar!

En konferens/möte skall inte bara innehålla det rent ”affärsmässiga” inslaget - Resultatet kan förstärkas genom en vistelse i ett naturskönt område med historiska byggnader och möjlighet till olika aktiviteter - Årås Kvarn kan erbjuda allt detta!

Anläggningen består av; Kvarnbyggnad, vandrarhem, ”drängstuga”, grillkåta, multiarena som kan hyras var för sig eller tillsammans!

Kontakta oss info@araskvarn.se
Myram Bukowski s hjälper vi er att skräddarsy ert arrangemang.

Vägbeskrivning

Från RV 40 Ulricehamn – Borås – Göteborg
I Ulricehamn, tag väg nr 46 mot Falköping. I Dalum, tag av höger mot Kölingared. Följ skyltar mot Kölingared ca 15 km till ett vägkors där det står Liared och Årås Kvarn till höger. Tag denna väg och fortsätt ca 2 km, så hittar du Årås Kvarn och Vandrarhem.

Från RV 40 Jönköping
Åk väg nr 40 mot Ulricehamn, men inte ända fram. I Strängsered vid vägkrog och OK-mack, tag höger mot och till Liared. I Liared, fortsätt rakt fram förbi kyrkan (kyrkan på höger sida) till ett vägkors med Ulricehamn till vänster och Kölingared rakt fram. Tag mot Kölingared. Efter ca 1 km, ett nytt vägkors med Kölingared till höger. Tag mot Kölingared. Efter ca 4 km utmed denna vägen kommer man till Årås med Kvarn och Vandrarhem på höger sida.

Från RV 46 Falköping – Trollhättan – Uddevalla
Åk väg 46 mot Ulricehamn till Dalum. Tag där vänster mot Kölingared. Följ skyltar mot Kölingared ca 15 km till ett vägkors där det står Liared och Årås Kvarn till höger. Tag denna väg och fortsätt ca 2 km, så hittar du Årås Kvarn och Vandrarhem

Från RV 48 Mullsjö – Skövde eller Jönköping
Från VIP-rondellen i Mullsjö, åk mot Bottnaryd ca 1 km. Tag höger mot och till Kölingared (ca 12 km). Passera Kölingareds kyrka (kyrkan på vänster sida). Vid nästa kors efter några hundra meter är Årås Kvarn (och Ulricehamn) skyltat till vänster. Åk vidare ca 1 km och finn nästa avtagsväg med Årås Kvarn till vänster. Efter ca 2 km kommer du till Årås Kvarn och Vandrarhem.

  