Sevärdheter

Medicinhistoriska museet

På Medicinhistoriska museet kan du ta del av hur synen på sjukdom och hälsa har förändrats genom tiderna.

Museet är just nu STÄNGT på grund av renovering. Museet planeras öppna för besökare igen under 2021. Under tiden kan du följa museet i våra sociala mediekanaler där vi delar med oss av foton och berättelser kring utvalda föremål, vårt arbete "bakom kulisserna" och pedagogiskt filmmaterial.

Museet på Instagram
Museet på Facebook
Museet på YouTube

Kontaktinformation

Medicinhistoriska museet
Östra Hamngatan 11

Telefon: 031-3420530
Bokning: 031-3420530

E-post: medicinhistoriska.su@vgregi...
Hemsida: www.sahlgrenska.se/museum

Hitta hit

Öppettider

Museet är just nu stängt på grund av renovering. Museet planeras öppna för besökare igen 2021.

Res med kollektivtrafiken

Fakta

Samlingarna
Samlingarna består av instrument, utrustning, möbler, textilier med mera från 1700-talet och framåt. Utställningen är uppbyggd kring olika teman och presenterar den allmänna medicinhistoriska utvecklingen från antiken fram till vår egen tid. De flesta av föremålen har Göteborgsanknytning.

En del av Sahlgrenska Universitetssjukhuset
Medicinhistoriska museet i Göteborg tillhör Sahlgrenska Universitetssjukhuset och är öppet för både allmänhet och forskare. Museets bibliotek och arkiv är tillgängliga efter särskild överenskommelse.

Huset gåva till sjukhuset
Medicinhistoriska museet ligger i Oterdahlska huset, som Sahlgrenska sjukhuset fick i gåva 1808 "för evärdelig tid" av den förmögne grosshandlaren Aron Oterdahl. Byggnaden användes som sjukhus 1823–54. De närmaste tjugo åren därefter hyrdes den ut till Göteborgs Handels- & Sjöfartstidning och sedan fram till 1967 till polismyndigheten.

Vägbeskrivning

Medicinhistoriska museet ligger mitt i centrala Göteborg på Östra Hamngatan 11, mellan Brunnsparken och Göteborgsoperan.

Buss och spårvagn
Hållplats Lilla Bommen