Boende

Fengers Husrum och Handel

På Fengers Husrum sover du så gott att du riskerar att missa vårt spännande utbud av konst, design och retro. Här bor du mitt i en retrobutik – där allt är till salu. Efter en god natts sömn i ett av våra fyra dubbelrum äter du Fengers frukost. Den bästa starten på dagen. Frukosten serveras när du själv vill och finns i ditt eget kylskåp. Nybakat bröd från bageriet Brukets Godaste levereras varje morgon.

Fengers Husrum ligger ett stenkast från anrika Fengersfors bruk och konsthantverkskooperativet Not Quite med galleri och butik. Bageriet Brukets Godaste och matbutiken Handlarn lika så. Lunch och middag kan du givetvis laga i Fengers gemensamma kök.

Din vistelse bokas på hemsidan. Bokningsbekräftelse får du på e-post. Betalning är möjlig med kontanter, kort, swish eller mot faktura.

Upplevelser

För dig som är nyfiket lagd erbjuder Fengers Husrum förkovran av klass med ett kittlande utbud av upplevelser inom allt från järnsmide till surdegsbakning. Vacker natur och industrihistoriska miljöer av världsklass får du på köpet!

Fengers skapar upplevelser att minnas. Smida, knåda, dreja, tälja, hamra, grädda! Här finns det kunskap och skaparglädje att inspireras och förföras av. Stolta och kunniga konsthantverkare på Not Quite delar med sig av sin kunskap om ett speciellt material och dess möjligheter. Det bästa av allt är att du är med! Ta del av vårt kursutbud på hemsidan.

Industrihistoria

Fengersfors har 300 år av innehållsrik industrihistoria. Exteriörerna kan du uppleva på egen hand alla dagar under året. Maj till september finns möjlighet att uppleva de gamla industribyggnaderna från insidan. I en permanent utställning kan du se hur processen att tillverka papper gick  till. Fengersfors bruks produktionslina är till stora delar intakt och är en unik miljö. Fengers husrum kan erbjuda guidning för 10 personer eller fler. Bokning görs via mail eller telefon.

Varmt välkommen till Fengersfors och oss på Fengers Husrum!

Kontaktinformation

Fröskogsvägen 1
66295 Fengersfors
Telefon: 076-1700597

E-post: info@fengers.se
Hemsida: www.fengers.se

Hitta hit

Prisinformation

Se hemsidan för aktuella priser!

Res med kollektivtrafiken