Se och göra

Hökensås Golfklubb Hjo

Slå ett slag på Hökensås Golfklubb

På Hökensås Golfklubb kan man spela på en 27-hålsbana. Golfbanan är en skogs- och parkbana med vidunderlig utsikt över Vättern. Välkomna på en runda! För information om greenfee avgifter, kontakta klubben.

Golfshop

I golfshopen erbjuds ett bra sortiment av golfartiklar. Artiklar av märken såsom TaylorMade, Adidas, Titleist, Ping, Cobra, FootJoy, Galvin Green med mera.

Golflektioner

Är du nybörjare och är nyfiken på att börja spela golf? På Hökensås Golfklubb finns möjlighet att delta i nybörjarkurser. Efter avslutad kurs bistår klubben med en fadder som följer med runt och hjälper till i början så att du kommer igång.

Faciliteter

Hökensås Golfklubb erbjuder även sina besökare boende i stugor av olika storlek eller på ställplats. Golfklubben har också restaurang där man serverar frukost, fika, lunch och à la carte.

Historik

Den 28 december år 1961 var ett viktigt datum. Då bildades Hökensås Golfklubb och ett beslut togs att bygga en 9-håls bana. Som arkitekt anlitades Douglas Brasier som var Pro vid Åtvidabergs GK och låg bakom utformningen av ett flertal av landets banor under 1950- och 60-talen. Kostnaden för bygget blev 90 000 kr förutom allt ideellt arbete som lades ned av pionjärerna.

Den 15 maj 1963 öppnades banan för spel, trots att det återstod en hel del arbete med stenplockning och annan finputsning. Medlemsantalet var då 150 st.

Tack vare stöd från Hjo kommun under 1970-talet, vågade man sig på att bygga ut banan till 18 hål. Genom detta stöd kunde AMS engageras och klubben fick på så sätt tillgång till viss arbetskraft och år 1980 invigdes den nya banan.

På grund av stor medlemstillströmning och svårigheter att komma ut på banan, beslöt höstmötet 24 oktober 1991, med knapp majoritet, att bygga ut banan till 27 hål och blev därmed Skaraborgs första 27-hålsanläggning. Även denna gång fick klubben stöd av Hjo kommun genom en borgensförbindelse som bidrog till goda lånevillkor. Tack vare ett gynnsamt väder under vintern, kunde landshövding Birger Bäckström i samband med 30-årsjubiléet 1993 inviga de efterlängtade sista 9 hålen.

InfoPoint

Detta är en av Hjos Turistinformation certifierad InfoPoints. Här hittar du huvudbroschyrer över området, kartor samt kan få hjälp av kunnig personal med enklare frågor. I Skaraborg finns ett stort antal InfoPoints. Du känner igen platserna genom det gröna auktorisationsmärket InfoPoints.

Kontaktinformation

Almnäs Trollebo 2
54494 Hjo
Telefon: 0503-16059
Bokning: 0503-16059

E-post: info@hokensasgk.org
Hemsida: www.hokensasgk.org

Hitta hit

Fakta

Faciliteter:

Shop Drivingrange

Övnigsområde Klubb

Golfbilsuthyrning

27-hålsbana

Gräs Tee

Logi - välj mellan stugor och ställplats

Vägbeskrivning

Hökensås Golfklubb är belägen längs väg 195, ca 8 km
söder om Hjo mot Jönköping.


Gps koordinater
Latitud: 58.249886
Longitud: 14.210879

Faciliteter

  • Restaurang
  • Enklare servering
  • Uteservering
  • Lunch
  • Terrass / Balkong