Sevärdheter

Skärgårdssafari med Vingastopp för företag eller grupp, utgår från Göteborg

En del av: Restaurang Seaside - Björkö

Vi guidar er från Klippan eller Eriksberg ut bland kobbar och säl i skärgården. Med ett stopp på Vinga kan man ha med egen fika eller så ordnar vi med allt. Det går även att boka en guidad tur på Vinga om så önskas. 

Vinga är en känd fyrö i Kattegatt. Den ligger i Göteborgs skärgård och är Göteborgs västligaste plats cirka tio sjömil från Göteborgs centrum. Ön är cirka en km i öst-västlig riktning och cirka en halv km i nord-sydlig riktning. Vinga har mycket fina badvatten och bjuder på oförglömlig natur. Vissångaren Evert Taube är uppvuxen här eftersom hans pappa Gunnar var fyrvaktare från 1890 och framåt. Deras hus är idag ett museum.

Vinga har en intressant historia. Vinga fyr och båk har sedan medeltiden haft stor betydelse för sjöfarten, först för flottor på väg till Lödöse, och senare för skeppslaster till Göteborg. Redan 1605 bestämde Karl IX att ”märken” och en båk skulle sättas upp på ön. Den första fyren byggdes 1840 och den nuvarande byggdes 1889.

Vid hård vind åker vi på en skärgårdssafari inomskärs där vi också bjuder på varmrökt lax och historia på Björkö rökeri och laxodling. Hård vind är över 8 meter per sekund.

Kontaktinformation

Skarviksvägen 2
475 37 Bohus-Björkö
Kontaktperson: Angelica/David
Telefon: 031-929410
Telefon: 072-3713755
Bokning: 031-929410

E-post: info@seasidebjorko.se
Hemsida: www.seasideshuttle.se

Öppettider

Mot förfrågan

Prisinformation

Turen är riktad mot grupper eller företag och kostar 10.000kr med båt som tar från 13 personer upp till 45 personer. 5000kr med lilla båten upp till 12 personer.

Vid 25 personer blir det 400kr per person

Tillval:

Ostronskola med Cava abrering 120kr per peron
Skaldjur på Vinga från 385kr per person
Helgrillad gris på VInga från 195kr per person
Guidad Vingatur 100 kr pp
Hämtning Lilla Bommen 1500kr extra

På priserna tillkommer moms

Fakta

Mot förfrågan och pristillägg går vi även från Lilla Bommen.

Om Seasideshuttle

Visionen är att snabbt, säkert och ekonomiskt kunna erbjuda alla en möjlighet att komma ut på havet och visa upp Göteborgs fantastiska skärgård. Båten kan ta 48 personer och komma upp i 34 knop, är handikapps anpassad och toalett finns ombord. 

Under första halvan av 2013 blev visionen verklig. Båten sjösattes i juni samma år och godkändes av transportstyrelsen för passagerartrafik i fartområde E.

Fakta

Båten är av fabrikat Dynalift med modellbeteckning C-38. Skrovet är av typen katamaran och den är 11,7 meter lång. Den drivs framåt av två stycken Yamaha motorer med 350 hästkrafter vardera.

Båten har ett kapelltak och kan köras öppen eller väderskyddat. Båten är väldigt sjövärdig och stabil som klarar mycket sjö och vikt.

Vägbeskrivning

Vi utgår från Klippan, Eriksberg
(Lilla Bommen mot pristillägg)

Faciliteter

  • Kreditkort accepteras
  • Tillgänglighetsanpassad
  • WC/Toalett
  • Året runt öppet