Sevärdheter

Glasblåsning - en upplevelse för vuxna och barn

Glasblåsning är en upplevelse där hela kroppen får vara med. Värmen, rörelserna de tusenåriga traditionerna, gör att våra kurser och aktiviteter i glasblåsning har blivit populära. Ta del av historiens vingsslag genom våra kurser, de flesta som provar på, vill göra det igen.!

Tibro Glasverkstad erbjuder aktiviteter, kurser och prova på glasblåsning för familjer, företagsgrupper, skolklasser, födelsedagar, bröllopspar, möhippor eller svensexor.

Tidsbokningar för våra olika aktiviteter och kurser är möjliga under dag eller kvällstid både på vardagar samt lördagar och söndagar.

Prova på kurs Glasblåsning steg 1
Varje kurs sker individuellt, en och en tillsammans med en erfaren glasblåsare och kursen går att boka både för grupper och enskilt. Glasblåsningen avpassas efter ålder och förutsättningar, det innebär att alla klarar av att tillverka ett föremål som de sedan kan ta med sig hem. I hyttans steg 1 kurs i glasblåsning får du tillverka ett fönsterklot i valfri färg.
Glasklotet får deltagaren med sig hem efter kylning i en avspänningsugn.
Det behövs inga förkunskaper. Man behöver inte ta med sig någonting för att klara av att delta i våra kurser, dock rekommenderas bekväma skor som sitter kvar på foten.

Tibro Glasverkstad hittar man i centrala Tibro. Under besöket kan man passa på att titta på den vackra stationsbyggnaden från 1876 eller botanisera i Tibro Glasverkstads fabriksförsäljning och utställning, eller ta del av butiken Formgivarhusets sortiment av spännande svenska formgivares produktion av hantverk och design.

Har du fått mersmak efter vår prova på kurs finns nu möjligheten att lära sig mer;

Glasblåsning steg 2
Glasblåsning av ett dricksglas i valfri färg. Man får lära sig fler moment i glasblåsning som exempelvis att driva glaset.

Vill man gå en lite längre kurs kan man exempelvis slå ihop steg 1 och 2 till en kurs eller gå vår populära kvällskurs. För mer information ring 0707453344

Kontaktinformation

Allén 10
Tibro
Kontaktperson: Carina Löfgren
Telefon: 0707-453344
Telefon: 0707-453344
Bokning: 0707-453344

Arrangör: Tibro Glasverkstad

E-post: tibroglasverkstad@gmail.com
Hemsida: www.tibroglasverkstad.se

Hitta hit

Öppettider

Glashyttan är öppen;
Vardagar 10 - 18
Lördagar 10 - 14

För bokning av aktiviteter eller för mer information ring 0707453344. Bokning av aktiviteter är möjlig även under andra tider än glashyttans ordinarie öppettider.

Prisinformation

Prova på kurs glasblåsning steg 1

  • Kostnad 240 kr för barn 340 kr för vuxen

Prova på kurs glasblåsning steg 2

  • Kostnad 340 kr för vuxen

Kurs i glasblåsning steg 1 + 2

  • Kostnad 680 kr för vuxen

Res med kollektivtrafiken

Fakta

Vi tar gärna emot grupper, boka tid för studiebesök eller glasblåsningsaktiviteter och kurser på telefon 0707453344.

Faciliteter

  • Affär
  • Kreditkort accepteras
  • WC/Toalett
  • Året runt öppet
  • Parkering