Boende

Slow Stay på Slussens Pensionat

En del av: Slussens Pensionat, Orust
Boka

Stanna upp och njut av livet!

Slow down, ta det lugnt och stanna kvar! Vi erbjuder ett paket på tre nätter eller fler med frukost. Då har ni tid att utforska vår vackra ö. Paddla kajak, ta en cykeltur, åka på båtutflykt. Vill ni äta hos oss bokar ni bord - vill ni se musikframträdandet väljer ni själv om ni vill boka biljett. 

Musiken
Här uppträder de största artisterna på den minsta scenen. På Slussens Pensionat är musiken lika nära som din bordsgranne. Bland de artister som uppträder på vår scen hittar du:
Sarah Dawn Finer, Weeping Willows, Titiyo, Anna Ternheim, Miriam Bryant, Daniel Norgren bland många andra.

Omgivningen
Precis vid pensionatet finns en fin badplats med bryggor och hopptorn. Runnsviken utanför är idealiskt för en paddeltur med kajak.  Vill du bara ta en promenad eller cykla finns här flera fina stråk. Östra sidan av Orust är ett okänt landskap att upptäcka med ett sjösystem där vägen löper vackert i skogen, längs sjöarna och strandängarna. Slussen är en utmärkt fiskeplats. På sommaren går makrillen ända in i hamnen. Runnsvattnet, Slussens lilla insjö är en fin fågellokal och har precis fått ett fågeltorn. En underbar utflykt är en rundtur med M/S Gustafsberg II i Bohusläns innerskärgård. Båten avgår från ångbåtsbryggan i Slussens hamn.
Cyklar, kajaker och båttur med M/S Gustafsberg finns att boka som tillval online.

På Orust
Det finns mycket att upptäcka på vår ö. Många utflyktsmål ligger mindre än en timma från Slussen. På vägen mot Svanesund ligger Stillingsön, en fin gammal badorstmiljö med vackert underhållna sommarhus, alla målade i vitt och ockra, från förra seklets början. Öns västsida är turiststråk med flera sevärda miljöer. Mollösund är ett välbevarat fiskeläge, Käringön och Gullholmen typiska, pittoreska bohuslänska gytter. Färja från Tuvesvik. På vägen mot Ellös ligger Orust Blommor med sin ståtliga Pelargonutställning.
Grannön Tjörn hyser två intressanta kulturupplevelser som du inte får missa: Pilane gravfält med en årlig skulpturutställning i jätteformat och Nordiska Akvarellmuséet i Skärhamn, en världsattraktion
.
Restaurangen
Vågorna kluckar under dina fötter. Från köket hör du kocken vissla. Sen kommer maten och till sist musiken! Vi bjuder på en helhetsupplevelse där några av inslagen är vällagad mat med råvaror från regionen, säsongens smaker, utvalda ekoviner och engagerad service. 

Smaka på Västsverige
Slussens Pensionat är en restaurangerna bland de utvalda i Smaka på Västsverige. Det är en kvalitetsmärkning som innebär att maten som serveras är av garanterat hög klass, att restaurangen har en hög ambition att arbeta med lokala råvaror och ekologiska leverantörer, att det finns gedigna kunskaper om mat och dryck och att restaurangen följer etiska regler.

Hotellet
Slussens Pensionat är inte ett utan fem olika små hotell, vart och ett med sin egen personlighet:
Ett har en hisnande havsutsikt, ett ligger ett stenkast från badbryggan, ett är beläget lite avskilt med bäckens porlande utanför, ett är byggt med takhöjd och rymd för själen och ett ligger på vilsamt avstånd med en skuggande lönn och utsikt över hamnen. 

Vi är medlem i Swedish Welcome som certifierar både kvalitet och hållbarhet.

Kontaktinformation

Slussens Pensionat
Slussen
Kontaktperson: Vibs Sohlberg
Telefon: 0304-37525
Bokning: 0304-37525

E-post: info@slussenspensionat.se
Hemsida: http://www.slussenspensiona...

Hitta hit

Öppettider

April - oktober

Prisinformation

Slow Staypaket från 2700 SEK per person med tre nätters övernattning med frukostbuffé.

Res med kollektivtrafiken

Vid kiosken i Slussen, tre minuters promenad till pensionatet.

Fakta

Slow Stay innebär bokning minimum tre nätter. Frukost  ingår i priset. Musikunderhållning  dagligen sommartid. Badplats med bryggor finns alldeles vid pensionatet . Uthyrning av cyklar, kajaker och kanot.
Antal bäddar: 70 Antal sovrum: 32 


Vägbeskrivning

Tåg
Avstånd Göteborg 90 km, Oslo 200 km, Stockholm 600 km. Tåg till Uddevalla eller Stenungsund direkt från Göteborg. Till Uddevalla direkt X2000 från Stockholm.
Därefter buss till Slussen.

Buss
Till Henån går buss från Göteborg, Stenungsund eller Uddevalla. Därefter byte till Slussen.
Från Oslo buss till Torps Köpcentrum, därefter buss till Henån. Därefter byte till Slussen.

Båt
Med egen båt kommer du lätt till Slussen. Här finns liten gästhamn med bra förtöjningar, dusch och toalett.

Bil
Avstånd Göteborg 90 km, Oslo 200 km, Stockholm 600 km.

E6 söderifrån, Malmö, via Göteborg mot Oslo. Avfart Orust/Tjörn, väg 160 riktning Lysekil. Strax före samhället Henån följ skyltar mot Slussen.

E6 norrifrån, Oslo, mot Göteborg. Före Torps köpcentrum avfart Orust/Tjörn. Fortsätt riktning Orust/Tjörn. Strax efter Nötesundsbron följ skyltar mot Slussen.

Från Stockholm kan man antingen köra via Mariestad /Lidköping eller Jönköping/ Göteborg.

Flyg
Inrikes flyg Landvetter 150 km eller Trollhättan 60 km.
Internationella flygplatser Landvetter 150 km och Göteborg City Airport, Säve, 80 km.
Därifrån buss.

Faciliteter

  • Restaurang
  • Bar
  • Rökfria rum
  • Cykeluthyrning
  • Kanotuthyrning
  • Konferensmöjligheter
  • Uteplats
  • Onlinebokning
  • Badplats
  • Gratis WiFi