Äta

Falkholts Dalslandskrog

Krogen i skogen vilar på en katolsk kyrkogård från 1500-talet och inryms i ett skolhus från början av 1900-talet. Öppet för förbokning både lunch och middag varje dag.

Falkholts Dalslandskrog är en kulinarisk rastplats som tar emot dig med samma skimmer som när solen bryter fram mellan molnen efter en mörk och dyster dag. Värdparet Carin och Christer Falkholt, utvecklar ständigt sitt mathantverk och sitt dryckeskunnade, har tydlig miljöprofil och stark känsla för bygdens traditioner. Christer lagar den utsökta maten, komponerad av lokala råvaror som älg, rådjur, gädda, lax, bäver, bär, svamp, ost mm.

 
Vi har öppnat upp den gamla skolsalen till matsal. Småskolan och senare herrummet är idag vår vinsalong, tillika kaffesalong. Utanför finns fortfarande en minnessten kvar och en silverklocka som tros komma från Norebyns gamla kapell, finns idag i Steneby kyrka. Vår önskan är att ge våra gäster vad vi själva vill ha när vi går ut. 

Mat & Dryck

I vårt skafferi finns älg, rådjur, bäver, hjort, gädda, gös, abborre, svamp o bär plus råvaror från havet.  

Vi är lyhörda för allergier och lagar mat utan tillsatser. Har ni speciella önskemål så tala om det. Önskas vegetarisk meny så är det inga problem, vi skräddarsyr efter era önskemål! Ring 0531-350 70 och prata med oss så ordnar vi det. 

Vin, vår passion

I vinsalongen kan man med fördel inta drinken före maten eller dricka kaffe efter maten. Från golv till det vinkorksbesatta taket reser sig vinhyllorna välfyllda med flaskor. Här finner man gamla värdefulla årgångar likväl som yngre.

 "Säkra kort" likväl som mer udda och kanske mer spännande flaskor. Olika länder, olika druvor, olika årgångar. Vad ska man välja? Inte alltid lätt när vinlistan är diger och man helst skulle vilja smaka lite av varje. Eller prova något riktigt speciellt och/eller annorlunda, något man inte prövat på förut. Här har ni chansen.

Boka gärna en vinprovning i samband med en middag!

Catering

Vill ni avnjuta vår mat i ert hem/annan lokal?
Vi kommer och serverar mat hemma hos er, om ni önskar. Detta gäller både företag och privata tillställningar, kalas mm. Nyss hemkomna från en kväll i Norge då vi serverade 10 gäster en sexrättersmeny. Vi kommer och serverar efter vi har lagt sista handen på maten i Ert kök. Om en vill så har vi med både dukar, porslin, glas och bestick och dukar upp innan. Vin och övrig dryck köper ni själva, men vi kan ju rekommendera något passande till maten.
Vi lämnar köket rent efter oss och Ni har det roliga kvar ... att vara värd för kvällen!
Detta kan man med fördel också ge bort i present.
Ring gärna för offert.

Take away

Med fördel kan en hämta färdiglagad mat vid vår köksdörr ... till grillkvällen, en tvårättersmeny 295kr/pp med en förrätt och sedan kött eller fisk med tillbehör till grillen.
-
Buffé från 200kr/pp

Övriga menyer vid överenskommelse med er
av både pris och mat.

Laga er egen middag med oss

Laga er egen middag tillsammans med oss : 1500kr/pp inklusive
drycker.

Förutom ovanstående arrangemang så har vi öppet vid förbokning varje dag.

Välkomna in till den vänligt varma Dalslandskrogen

önskar Carin och Christer Falkholt!

Kontaktinformation

Norebyn 12
66010 Dals Långed
Kontaktperson: Christer och Carin Falkholt
Telefon: 0531-35070
Telefon: 070-8350701

E-post: info@falkholt.com
Hemsida: http://www.falkholt.com

Hitta hit

Öppettider

Öppet för förbokning hela året både lunch och middag.
Minimum 4 personer. Ring gärna och se om det redan finns bokningar aktuellt datum, då välkomnar vi gärna även mindre sällskap. Om dörren är öppen får ni gärna komma in!

Vinprovningskvällar och Matlagningskvällar kommer under sommaren.

Se vår hemsida för mer information.

Res med kollektivtrafiken

Fakta

Bordsservering.
Parkering för buss.
Sjöutsikt.
Antal platser inomhus: 50.
Antal platser utomhus: Ja.
Fullständiga rättigheter.

Observera att bokningen gäller inte förrän den är bekräftad av oss till Er.


Vägbeskrivning

Vi finns vid väg 164 vid sjön Grann, mellan Bengtsfors och Ed

Koordinater:
RT90: X: 6539980 Y: 1288572
WGS84: Lat N 58° 55´ 45´ Lon E 12° 7´ 58´
Decimal: 58.9294, 12.1329