Äta

Lottas Bak & Form, Surdegsbageri & Kafé, Tjörn

Lottas Bak & Form, surdegsbageri och Kafé vid havet i Bleket på Tjörn. Bakar ekologiskt i liten skala i samma lokal som brödet säljs. Bröd, kaffe, smörgåsar, surdegspizza och i mån av tid matpajer. Pipersglass och getmjölksglass från Gettergod Gelato.

Min idé med bageriet är att baka på mitt sätt med surdeg, fördegar, gärna med skållat fullkornsmjöl och av mjöl som är närproducerat, kravmärkt och med gamla kultursorter.

Jag gör även kakor gjorda med smör, råsocker och gärna frön, gryn från spelt, emmer och råg, bullar på surdeg (lugn de smakar inte surdeg alls) med nymald kanel eller äkta vanilj i råsockret. Det finns även småförpackningar med mjölet jag bakar med till försäljning, och surdeg går att få köpa sig en grund om man inte vill sätta själv. Allt ekologiskt såklart!

Kafé

Vi serverar bryggkaffe eller "finkaffe” (självklart Fairtrade och ekologiskt), gör din egen macka eller välj en färdig. Det finns surdegspizza och i mån av tid matpaj, det mesta vegetariskt med grönsaker från Mölnebo ekologiska odlingar i Rönnäng. Vi säljer ekologisk Pipersglass och har även getmjölksglass från Gettergod Gelato. Slå dig ner inne i bageriet eller på uteserveringen precis vid strandkanten.

Välkomna att titta in – Lotta.

Kontaktinformation

Lottas Bak&Form, surdegsbageri
Bleketvägen 40 B

Telefon: 0702-194733
Telefon: 0702-194733

E-post: info@lottasbakoform.se
Hemsida: www.lottasbakoform.se

Hitta hit

Öppettider

Jul, nyårsöppettider:
tis-fre (19-22/12) kl 9-17, lör 23/12 kl 8-12,
Mellandagarna:
ons-fre (27-29/12) kl 9-16, lördag 30/12 kl 8-15.
Januari 2018 stängt.

Ordinarie öppettider:
ons-fre 9-17, lör 8-16. Söndag, måndag, tisdag stängt.

Res med kollektivtrafiken

Sociala medier


Twitter

Vägbeskrivning

Bageriet ligger i Bleket, Tjörn, och finns vid infarten av Hjalmar Olssons Byggvaruhusområde, bredvid Kajaktiv.