Se och göra

Vänern Outdoor

Hos Vänern Outdoor kan du hyra kajak, hyra SUP, gå på kurs, följa med på guidad tur, välja en självguidad tur eller lägga en kick off. Söker du en upplevelse i skärgården runt Torsö och Brommö eller kanske på Göta kanal? Vi transporterar kajaker dit du vill paddla. Söker du efter äventyr? Hyr ett rymligt tipitält och campa på en ”egen” ö. Följ med på en flerdagstur eller varför inte hyra ett vandringspaket och uppleva vildmark i Tivedens nationalpark. Vill du ha det bekvämare har vi boendepaket eller glampingtält.

Vänern Outdoor bedriver upplevelsebaserad ekoturism i och kring Vänern med utgångspunkt i Mariestad. Vänern är EU:s största insjö med flera skärgårdar och runt 22 000 öar och skär. Här behöver du inte trängas, tänka på brännmaneter eller på att duscha av saltet när du badat. Ofta kan du hitta en helt egen strand eller ö och vattnet är oftast så rent att du kan dricka det direkt från sjön.

Vänerskärgård

Skärgården utanför Mariestad har flera stora naturreservat och på Djurö finns en nationalpark inrättad för att skydda de stora naturvärdena. Här finns stora orörda områden av vildmarkskaraktär med flerhundraåriga tallar där havsörn och fiskgjuse häckar. Har du tur kan du få se en älg eller ett rådjur simma mellan öarna för att beta. På Brommö finns ett av Sveriges tätaste älgbestånd.

Utanför Mariestad finns flera av de största öarna som Torsö, Brommö och Djurö med tillhörande skärgårdar. Här finns mängder av turmöjligheter med kajak. Fina paddelområden är Brommöarkipelagen nordväst om Torsö, Kalvöarkipelagen nordost om Torsö samt arkipelagen kring Dillö och Onsö. Här hittar du vidsträckta sandstränder, Vänerns största sanddyner, slipade klipphällar och klapperstensfält.

Brommö, som är en bilfri ö, är också en utmärkt plats att vandra på med sin vildmarksprägel och några av Vänerns finaste sandstränder. Från Brommö kan du vada över till ön Hovden och vandra i storslagen ytterskärgård. Hos Vänern Outdoor kan du hyra en ryggsäck med allt du behöver för en övernattningstur.

Hållbar ekoturism

Genom våra guidade turer och vår uthyrning vill vi förmedla genuina naturupplevelser. Vi tror på vikten av att många får möjlighet att uppleva och komma nära naturen för att bättre förstå värdet av den och därmed vilja skydda och vårda naturen åt kommande generationer.

Vänern Outdoor har ett genomgående hållbarhetsperspektiv. Vi är måna om att inte lämna spår efter oss i naturen och att göra våra ekologiska fotavtryck så små som möjligt. Alla transporter sker med fordon som drivs med biogas. Maten är företrädesvis ekologisk med låg klimatpåverkan och tallrikar och kåsor är nedbrytbara och tillverkade av bambu.

För mer information om olika aktiviteter se längst ner på denna sida eller på: www.vanernoutdoor.se

Kontaktinformation

Vänern Outdoor
Skiffervägen 5
Mariestad
Kontaktperson: Peter van der Tol
Telefon: 0735-818282
Telefon: 0735-818282
Bokning: 0735-818282

E-post: info@vanernoutdoor.se
Hemsida: www.vanernoutdoor.se

Hitta hit

Öppettider

Under sommaren 2017 har vi öppet 8-20. Eftersom vi kan vara upptagna med kurser, guidade turer och transporter kan vi inte alltid svara i telefon och vara på plats. Om vi inte kan svara så ringer vi upp dig.

Övrig tid: Säkrast 16-20 på vardagar och 8-20 på helger.

Mer från Vänern Outdoor

Utbud

Prisinformation

Fullständig prisinformation i PDF under dokument och länkar eller på www.vanernoutdoor.se

Uthyrning av kajaker 2017:
Dagturskajak 195 SEK/3 h, 300 SEK/dag
Havskajak 250 SEK/3h, 350 SEK/dag
Tandemkajak 400 SEK/3h,500 SEK/dag

Transport av kajaker 2017:
Kajaker levereras utan kostnad inom Mariestads tätort.

Vid uthyrning av kajak erbjuds ett fast pris på 200 kr + 50 kr/sittbrunn för avlämning och hämtning på följande platser: Torsö, Dillö, Sjötorp, Lyrestad, Töreboda, Vristulven

Övriga transporter 50 kr/mil + 50 kr/sittbrunn. I mån av plats åker du som hyr med utan extra kostnad om du önskar.

Uthyrning av tipitält 2017:

Ett dygn 350-700 kr beroende på storlek
Två dygn 550-900 kr beroende på storlek
Tillkommande dygn 100-200 kr/dygn
För övrig uthyrning se fullständig prislista.

Fakta

Vänern Outdoor har totalt 25 st kajaker, varav 6 st tandemkajaker, och 2 st SUP. Vi har 5 st tipitält med plats för 5-15 liggande personer. Dessutom har vi en hel del kringutrustning, sovsäckar (med lakan) och liggunderlag för uthyrning.

Vägbeskrivning

Från Mariestad centrum:
OBS! Ring före besök. Ofta obemannat.
Kör Stockholmsvägen österut
I rondellen tag tredje avfarten in på Mariavägen
Håll höger in på Norra vägen
Fortsätt in på Bergsgatan
Sväng vänster till Skiffervägen

Faciliteter

  • Husdjur välkomna
  • Kanotuthyrning
  • Konferensmöjligheter
  • Kreditkort accepteras