Äta

Esti - Bönor & Bröd

Bra bönor och bröd, inga kônstigheter

Välkommen till Esti — en fräsch bondgårdscirkus som serverar frulle, fika, lunch och brunch på råvaror från bygden och riktigt bra kaffe.

Man kan säga att Esti ligger i Sveriges skafferi, bland åkrar, lantbrukare och odlare. Många av ingredienserna i maten kommer från små producenter i bygden. På Esti kallas de Nära vänner och deras varor märks ut med ett hjärta på menyn. Hos Esti är det självklart att välja småskaligt och lokalt, och lyfter gärna fram dessa leverantörer. Allt från ägg i lösvikt till ekologisk honung finns också till försäljning på Estis hyllor.

På Esti serveras även riktigt bra kaffe. Kaffebönor som är nogrannt utvalda och långsamt rostade för att kaffet ska får utveckla alla unika och fantastiska smaker. Gå på kaffekoppning(provning) hos Esti för att smaka på ursprungskaffe och upptäck vilken skillnad det faktiskt är på kaffe och kaffe.

Läget mitt på västgötaslätten gör Esti till ett perfekt utflyktsmål, en dryg timme från Göteborg och i närheten av många andra större städer i regionen. Läget har också gett namnet. Esti betyder helt enkelt "vara" på esperanto.

Inne på Esti är det färgstarkt, välkomnande och glatt. Att kliva in här ska kännas som att komma in på en fräsch bondgårdscirkus — lite galet men ändå rent och snyggt. Helheten är superviktig och det går en röd tråd genom det som serveras, vad Esti förmedlar och hur allt ser ut.

Väggarna pryds av sprättande hönor, talande grisar och dekorativ typografi med glada dialektala tillrop. Färgglada trasmattor, rå plywood och solgula detaljer förstärker ytterligare den modernt lantliga atmosfären. Många av möblerna och  inredningsdetaljerna kommer från byggåtervinningen och loppisar.

Läs mer om oss på esti.se >>>

Kontaktinformation

Stora Torget 3
Centrala Vara
Kontaktperson: Maria Frisk
Telefon: 0512-10301

E-post: hej@esti.se
Hemsida: http://www.esti.se/

Hitta hit

Öppettider

Måndag-fredag 08.00-18.00
Lördagar 09.00-15.00
Sista söndagen i månaden 11-14 (Brunch)
Esti har sommarlov och håller stängt 16/7-7/8.

Mer från Esti - Bönor & Bröd

Utbud

Res med kollektivtrafiken

Från Vara resecentrum följ Drottninggatan rakt upp fram till Stora Torget. Sväng vänster över torget och Esti ligger på din högra sida när du passerat Hotellgatan.

Fakta

Hösten 2013 öppnade Maria Frisk, kaféet Esti i Vara. Här serveras mat med kärlek från, och till, slätta.

Passionen för det lokala är en stark drivkraft som företaget vill dela med sig av till så många som möjligt.

Vägbeskrivning

Esti ligger mitt i centrala Vara vid Stora torget.
Läget mitt på västgötaslätten gör Esti till ett perfekt utflyktsmål, en dryg timme från Göteborg och i närheten av många andra större städer i regionen. Läget har också gett namnet. Esti betyder helt enkelt "vara" på esperanto.

Faciliteter

  • Take away
  • Lunch
  • Affär
  • Kafé
  • Internetcafé
  • Frukostservering
  • Kaffe/Te