Äta

Musselbaren Lyckorna, Ljungskile – en bohuslänsk gourmetupplevelse

Boka

Musselbaren är vår idé om en bohuslänsk gourmetupplevelse. Här njuter du av färska blåmusslor med klassiska tillbehör i en lika enkel som traditionsrik miljö. I anslutning till Musselbaren finns även närodlade produkter, musslor och tillbehör till försäljning.

På Musselbaren Lyckorna i Ljungskile, håller vi det enkelt och låter musslan ha huvudrollen i alla våra rätter. Brödet bakar vi själva och aiolin är naturligtvis hemslagen. I möjligaste mån handlar vi våra råvaror lokalt och efter säsong. Våra musslor kommer alltid från Scanfjords odlingar – kanske vill du till och med prova på att skörda dem själv på någon av våra musselexpeditioner?

Eget recept

Våra musslor tillagas efter vårt eget grundrecept. Vi fräser upp gul lök och vitlök i rapsolja tillsammans med finhackade grönsaker. När innehållet börjar svettas låter vi finhackad persilja och chili koka med. Sedan häller vi på det vita vinet och låter det reducera, innan vi slutligen tillsätter musslorna.
Allt kokas ordentligt under lock, tills musslorna öppnat sig och musselköttet fått en härlig textur och ordentligt med smak. Med denna grund är vi nu redo att servera det mörkblå guldet, tillsammans med något eller några av våra klassiska tillbehör och goda såser.

Utvalt av finsmakare

Naturligtvis hittar du alltid våra paradrätter moules frites, moules marinière och moules roquefort. Vårt dryckessortiment är komponerat av finsmakare. Här finns alltid väl utvalda drycker, oavsett om vi talar om vin, öl, lokalproducerad must eller egentappat vatten.

Kontaktinformation

Musselbaren
Robert macfies väg 20
Ljungskile
Kontaktperson: Musselbaren
Telefon: 0522-266090
Bokning: 0522-266090

Arrangör: Musselbaren

E-post: janne@klocktornet.nu
Hemsida: www.musselbaren.se

Hitta hit

Öppettider

Våra öppettider skiljer sig mycket åt, beroende på säsong. Men egentligen är vi alltid öppna det är bara att slå en signal, så kommer vi överens om något. Vi anordnar gärna tillställningar och evenemang, stora eller små, för såväl företag som privatpersoner. Kontakta oss så pratar vi mer!

2017
10 mars – 17 juni
fredag 16-22
lördag 12-22

18 Juni – augusti
varje dag 12-22 (eller senare)

September – november
fredag 16-22
lördag 12-22

* För att alltid hitta dagsaktuell info om extra öppettider / eller stängt i samband med helgdagar etc. ring 0522266030 eller kika in på vår facebook sida.

Res med kollektivtrafiken

Från Ljungskile station tar du lokalbuss till Lyckorna eller promenerar, ca 15 minuters promenad västerut längs strandpromenaden till Lyckorna Marina och Musselbaren.

Fakta

Musselbaren erbjuder också musselexpeditioner med fasta avgångar från Lyckorna i Ljungskile från april till oktober. Följ med till de milsvida musselodlingarna ute i fjorden och skörda pinfärska blåmusslor som vi sedan anrättar och avnjuter gemensamt i Musselbaren.

Vägbeskrivning

E6 från Göteborg.
Tag av (södra avfarten Ljungskile) vid avfarten Lyckornamotet och följ skyltningen till Lyckorna. Håll höger efter avfart, håll sedan höger igen för att köra över motorvägen, sväng vänster och direkt första höger. Följ sedan vägen ner till Lyckorna Marina och Musselbaren.

E6 från Uddevalla.
Tag av (norra avfarten Ljungskile) avfarten vid Lyckornamotet och följ skyltningen till Lyckorna. Håll vänster efter avfart, håll sedan vänster igen för att ta första höger. Följ sedan vägen ner till Lyckorna Marina och Musselbaren