Se och göra

Vrångö, om Vrångö

En del av: Kajkanten på Vrångö - boende i nybyggda sjöbodar

Naturen

Vrångö är känd som Göteborgarnas badö. En bilfri skärgårdsidyll. Naturen är en blandning av halländska sandstränder och bohuslänska klippstränder. Längs stränderna växer sällsynta och mindre vanliga arter, som vildsparris, krissla och martorn. Småöarna och skären utgör fina häckningsplatser för skärgårdsfågel. Här häckar bland annat tobisgrissla, småskrake och tornfalk.

Se webbkamera (live) från Vrångö.

Historien

Vrångös historia sträcker sig tillbaka till forntiden. Vid den nya kyrkogården finns en stensättning från stenåldern. På 1800-talet bodde den grymma kapardrottningen Johanna Hård på Vrångö. Hon som kapade ett danskt fartyg och sedan slog ihjäl besättningen.

Lotsen flyttade från Vrångö till Vinga på 1930-talet. Kvar som minne finns fortfarande det lilla röda huset på Utkiken, som blivit en symbol för Vrångö.

Hemlagat, Fiskeboa eller Södra Skärgårdens Café

På Vrångö behöver man inte gå hungrig. Det finns lite olika alternativ beroende på vad man önskar. Kajkantens sjöbodar är utrustade med pentry. I hamnen ligger Måsens Livs som har öppet dagligen. Intill Kajkanten finns Andreas Fiskeboa som har öppet sommartid. Där kan man köpa skaldjur och färsk fisk eller slå sig ned på uteserveringen som erbjuder enklare maträtter från havet.

Det finns möjlighet att köpa med sig frukost och picknick från Södra Skärgårdens Café. De erbjuder också matservering med fullständiga rättigheter.

På närliggande Donsö finns Restaurang Isbolaget och en Pizzeria. Pensionat Styrsö Skäret erbjuder exklusiva matupplevelser.

Kontaktinformation


43083 Vrångö
Telefon: 0760-282974

Hemsida: www.kajkantenvrango.se

Hitta hit

Öppettider

Öppet året runt

Mer från Kajkanten på Vrångö - boende i nybyggda sjöbodar

Utbud