Sevärdheter

Glasets Hus - Glashytta med det lilla extra

I Limmared ligger Glasets Hus. Här kan du gå på utställningar, besöka Glasmuseet och själv prova på att blåsa glas. I butiken finns det vackra glasföremål som är blåsta i glashyttan.

Glasets hus ligger i glasbruksorten Limmared, inte långt från Borås. Med anor från 1740-talet är bruket det äldsta verksamma i Sverige. I dag är glasbruket mest känt för att producera flaskorna till Absolut Vodka. På Glasets Hus finns en mängd aktiviteter som alla kretsar kring glasproduktion.

Glasmuseum och konsthall

På Glasmuseet kan du följa glastillverkningen från 1700-talet till idag. Här finns antikt glas och utrustning som förr användes i produktionen. I konsthallen hittar du aktuella utställningar av spännande glasblåsare och konstnärer .

Glasblåsare för en dag

I Hyttan på Glasets Hus kan du se glasblåsarna forma glas och dessutom själv bli glasblåsare för en dag. Efter några timmar smakar det bra med lunchbuffé eller en kopp kaffe runt elden eller i den vackra Vinterträdgården.

Kontaktinformation

Stationsplanen
Limmared
Telefon: 0325-660060

E-post: info@glasetshuslimmared.se
Hemsida: http://www.glasetshuslimmar...

Hitta hit

Öppettider

2017 - 2018

Måndag stängt
Tisdag och Fredag: 10 - 18
Onsdag och Torsdag: 10 - 16
Lördag och Söndag: 10 - 16

Varmt Välkomna !

Prisinformation

Entré 50 kr, ger tillträde till Museum, Utställningar och Glashytta med glasblåsare i arbete.

Res med kollektivtrafiken

Limmareds station.

Fakta

Förutom Glasets Hus kan du även cykla på Ätradalsleden som sträcker sig från Falköping ner till Falkenberg och Sjuhäradsrundan som går igenom Borås, Ulricehamn, Tranemo och Svenljunga. Dessa leder följs åt precis utanför Glasets Hus. Dessa leder är fulle med besöksmål och boenden. Passa även på att vandra på vandringsleder i Sjuhärad

Vägbeskrivning

Glasets Hus ligger ca 1 timma från Göteborg. Ta rv40 mot Jönköping och sedan mot Tranemo. Vid rv 27:an ta av mot Limmared. Från Ulricehamn kör på väg 157 mot Tranemo.

SwerefTM 99: 6378181, 401451

Faciliteter

  • Hiss
  • Konferensmöjligheter
  • Kreditkort accepteras
  • Tillgänglighetsanpassad
  • WiFi
  • WC/Toalett