Se och göra

Fallskärmshoppning i Vårgårda

Att hoppa fallskärm beskrivs ofta som något av det mest extrema man kan göra. Och ändå är det idag möjligt för i stort sett vem som helst att göra ett fallskärmshopp tillsammans med en instruktör - ett tandemhopp.

Efter endast en kort stund föreberedelser klättrar ni in i flygplanet och framför dig har du en upplevelse som inte liknar något som du tidigare upplevt. Först ett nervkittlande uthopp från 4000 meter som följs av ett fritt fall där ni kommer upp i hastigheter över 200 km/t. Det känns som att du flyger. När instruktören sedan utlöser fallskärmen infinner sig ett lugn och du kan njuta av utsikten. Har du tur så finns det moln som ni kan kryssa fram mellan.

Föreviga hoppet genom att låta en frifallsfotograf hoppa tillsammans med dig. Du kan få både stillbilder och/eller film från förberedelserna, hoppet och landningen.

Längd, vikt och ålder. För att passa i selen måste du vara minst 140 cm och högst 200 cm lång. Utrustningen är inte godkänd för passagerare som väger mer än 100 kg. Det finns inga åldersgränser men för passagerare under 18 år måste målsman ge sitt godkännande och vara med vid utförandet.

Hälsa. Alla som är fullt friska kan hoppa fallskärm. Glasögon och kontaktlinser är inget problem. Ofta går det även att hoppa med vissa typer av funktionshinder men det måste göras en bedömning från fall till fall. Vi hoppar dock aldrig med gravida eller personer med hjärt-, kärl- eller lungproblem.

Ingen alkohol. Vi har nolltolerans vad gäller alkohol och droger. Det gäller även för åskådare och även efter att hoppet har utförts - då det är andra som skall hoppa.

Presentkort säljs året om. Ett fallskärmshopp är den perfekta presenten till den som "har allt och gjort allt".

Kontaktinformation

Vårgårda flygplats
Vårgårda
Telefon: 020-121518

E-post: info@tandemhopp.se
Hemsida: tandemhopp.se

Hitta hit

Öppettider

Fallskärmshoppning bedrivs i Vårgårda från april till juni och från augusti till oktober.

Fredag kl. 14-20, lördag och söndag kl. 10-18.

Bokning sker på http://tandemhopp.se

Prisinformation

För information om priser se http://tandemhopp.se

Fakta

Fallskärmar för tandemhopp är drygt 30 kvadratmeter stora och kontrolleras regelbundet av en fallskärmskontrollant. Skulle det bli problem med huvudskärmen finns det även en reservskärm.

Instruktörerna har gjort minst 700 fallskärmshopp och är certifierade av Svenska Fallskärmsförbundet. Skulle instruktören av någon anledning inte kunna utlösa fallskärmen så finns det en nödutlösare.

För utförligare information om fallskärmshoppning se http://tandemhopp.se

Vägbeskrivning

Kör E20 eller riksväg 42 till Vårgårda. Flygplatsen ligger nordväst om E20 och sydväst om riksväg 42. Infarten till flygplatsen är från riksväg 42 mot Trollhättan.

Faciliteter

  • Onlinebokning
  • Parkering