Paket/Erbjudande

Ostron- och musselfiskepaket på Grand Hotel Lysekil

En del av: Grand Hotel Lysekil
Boka

Ett ostron- och musseläventyr med doft av tång och nylagade musslor.

Ostron- och musselturen startar i Norra Hamnen i Lysekil. Vi färdas med Signe, vår bohuslänska julle byggd 1952, ut till musselodlingen där vi visar hur det går till att odla och skörda musslor. Vi plockar med oss musslor för gemensam tillagning och avsmakning senare på en vacker klipphäll.

Därefter tar Signe oss vidare till en av få ostronbankar i Bohuslän. Vi plockar upp ostron och lär oss mer om havets delikatess på en mycket speciell och unik plats i Bohuslän. Precis under oss växer de exklusiva och berömda ostronen Ostrea Edulis som kallas ”det Svenska ostronet”. Vi pratar om allt i ostronens tecken samt erbjuder provsmakning.

Vi gör även ett strandhugg på Käringeholmen där musselskörden tillagas och ostronen öppnas och avnjuts vid strandkanten. Efter en oförglömlig upplevelse i en fantastisk miljö tar vi er tillbaka till Norra Hamnen i Lysekil, till det avslappnande dunket från Signe.

Boka direkt på tel. 0523-611 000 eller mejla oss direkt på: info@grandhotellysekil.se

Kontaktinformation

Grand Hotel Lysekil
Kungsgatan 36
453 33 Lysekil
Telefon: 0523-611000

E-post: info@grandhotellysekil.se
Hemsida: http://www.grandhotellyseki...

Hitta hit

Öppettider

Bokningsbart mellan den 1:a mars till den 30:e november.
Turen utgår från Norra hamnen i Lysekil på fredagar och lördagar kl. 13:30 och tar ca 3 timmar.

Vid bokning av 6 personer eller fler kan vi erbjuda turer alla dagar året runt.*

Prisinformation

Pris: från 1695 per person i dubbelrum *

Enkelrumstillägg 200:-

*Obs! minst 6 personer

Res med kollektivtrafiken

Fakta

Hos oss på Grand Hotel Lysekil får ni uppleva ett rikligt kulturarv. Vårt hotell är ett av Sveriges äldsta hotell och ligger mitt i Lysekil.

I hjärtat av en liten kuststad 150 meter från Gullmarsfjorden, Sveriges enda riktiga tröskelfjord, erbjuder vi Er boende med gångavstånd till de vackra och omtalade rosa klipporna på Stångehuvud som böljar sig ned i Skagerack i takt med havets vindar. Kanske gömmer de vackra vyerna sig bakom Era ögonlock när Ni sluter ögonen inför natten på våra sköna kuddar...

Faciliteter

TV
Dusch
Mikrougn
Gratis WiFi