Se och göra

Björkedal Gård

Björkedal Gård

När vi första gången såg Björkedal föll vi pladask, det var här vi skulle förverkliga vår dröm. Efter ett långt och tålmodigt letande fick vi 2008 möjligheten att förvärva denna kulturskatt och därmed en möjlighet att förverkliga vår dröm; en kurs- och konferensgård så som vi själva skulle vilja ha den utifrån våra egna erfarenheter. Vårt mål är att skapa en avslappnande, kreativ och inspirerande miljö för våra gäster där den lilla gruppen är i fokus och kan arbeta ostört.

Björkedal Gård ligger strax utanför Blidsberg samhälle, en bit upp i backen från Baktrågens naturreservat, på 300 m ö h. Björkedal Gård är från början ett soldattorp från 1800-talet beläget på kulturrik och historisk mark. Landskapet präglas av gamla stengärdsgårdar, små odlingslotter och gammal skog.

I huvudbyggnaden finns konferensrum, samlingsrum, kök och matsal. Huset är 1800-tal på insidan och nytt på utsidan, fast med alla gamla detaljer och former bevarade. Vi har omsorgsfullt bevarat byggnadsstil, charm och karaktär under ombyggnad och renovering. Vi kan nu erbjuda möjlighet till konferenser, utbildningsaktiviteter och privata bokningar för olika ändamål.

Det finns boende, bekväma rum med dusch/wc.

 

Konferens

Konferera på egen anläggning. Ni bestämmer omfattningen och innehållet.Vi koncentrerar oss på er och inga andra.

Vår idé är att erbjuda våra gäster en vacker, naturlig miljö som ger de bästa förutsättningarna för ett gott arbetsresultat och en fin samvaro. Vi erbjuder en omgivning där ni helt ostört kan arbeta koppla av och umgås. Naturen är vår främsta inspirationskälla, ingenting öppnar sinnena mer än att vara en del av den.

Ni disponerar konferensgården helt för er själva. Den gamla gården kan erbjuda en unik miljö för alla typer av möten; kreativa avstamp, projekt- eller arbetsmöten, kick-offer eller utbilning. Vi tar emot grupper mellan 6-18 deltagare.

Vårt kök präglas av husmanskost och naturliga smaker. Enkelt och opretentiöst med hög kvalitet. Vi strävar efter att använda oss av närproducerade och ekologiska råvaror samt att anpassa menyn efter säsong.

 

Aktiviteter som kan berika er konferens:

Vin- och ölprovning Naturspa; bad- och bastutunna Guidade skogsturer

Privata tillställningar

Vi kan arrangera era privata tillställningar så som kalas, bröllop och övriga minnesvärda stunder, för upp till 34 sittande matgäster och vid möten/föreläsningar för max 50 sittande.

Utöver konferenser kommer vi vid olika tillfällen att anordna olika aktiviteter:

Söndagsmiddagar Vinprovningar Basarer Utställningar Musikkvällar mm

Kontakta oss gärna för diskussion så arrangerar vi efter era önskemål.

Kontaktinformation

Björkedal Gård
Björkedal 101
52024 Blidsberg
Telefon: 0321-31399
Telefon: 0709-815359

E-post: info@bjorkedalgard.se
Hemsida: www.bjorkedalgard.se

Hitta hit

Öppettider

Öppet vid bokning!

Vägbeskrivning

Mellan Borås och Jönköping utmed väg 46 i Ulricehamns kommun finns vi. Ovanför Baktrågets naturreservat i Blidsberg, 300 m ö h ligger denna lilla gård från 1800-talet, bland gamla stengärdsgårdar, små odlingslotter blandad med gammal skog ligger Björkedal Gård, den lilla personliga konferensanläggningen med Naturspa.