Se och göra

Nasseröds Bigårdar

I Hamburgsund i Norra Bohuslän på gården Nasseröd och i dess omgivningar driver Helen Brunestål Martinsson, biodlingen Nasseröds Bigårdar och Gårdsbutiken Nasseröds Bigårdar. Biodling på yrkesnivå är ett mycket medvetet livsstilsval. Produkterna har sitt ursprung hos bin och det som bin producerar. Främst är det honungen med sina goda egenskaper. I sortimentet finns sommar -, höst - & ljung- honung och flytande nyslungad honung som är en säsongsvara. Honungen smaksätts också med härliga kryddor som kardemumma, ingefära, kakao, saffran m

Faktum är att ett av naturens mest fascinerande djur är biet.  Främst är det honungsbiets förmåga att tillverka honung av nektar och pollinera fruktträd, bär och andra odlade växter som fascinerar och bidrar till dess centrala roll hos människan. Bina, dess samhälle och honungen som produceras på Nasseröds Bigårdar gör produkterna väldigt nära och personliga.

Honungen - är en på samma gång enkel och komplex produkt. Enkel för att den är naturlig och främst består av enkla sockerarter och vatten. Komplex för att den kan visa upp en otrolig variation av smaker och färger som reflekterar alla de växters nektar som bina lagt ner timmar på att hämta hem till kupan för utveckling och förädling.  Honungen är vidare en rik produkt som inte bara sötar utan innehåller ca 3% enzymer, vitaminer, mineraler mm som bl a ger en bakteriedödande effekt.Summan av dessa oändliga nedslag i naturen blir till sist en burk med honung.

Honung var historiskt föda för gudar och bina i det närmaste heliga.  Visst kan vi hävda att denna absoluta naturprodukt än idag kan betraktas som gudagod. Helande, läkande, lugnande och välsmakande både i kvällsthé, matlagning och bakning.

I gårdsbutiken kompletteras dessutom sortimentet med:
lokalproducerade delikatesser så som rökt korv, ost, knäckebröd, saft, sylt, rapsolja, marmelader mm - allt producerat inom Västra Götaland.

Konsthantverk från närområdet: foton, träsnideri och silversmycken som tillsammans med inredning skapar den rätta gårdsbutiksatmosfären.

Välkomna till oss på Nasseröd önskar Helen, Aino, Bodil och Christel

Kontaktinformation

Nasseröds Bigårdar
Nasseröd Norrgården
457 47 Hamburgsund
Kontaktperson: Helen Brunestål Martinsson
Telefon: 0706-853029

Faciliteter

Året runt öppet