Paket/Erbjudande

Vandringspaket vid Årås naturreservat

En del av: Årås Kvarn och STF Vandrarhem
Boka

Natur- och kulturvandring vid anrika Årås naturreservat

Välkommen att vandra och bo vid vackra och anrika Årås säteri mitt i Årås naturreservat. Njut av god mat, naturens stillhet och en fantastisk vandring!  Upplev historien på Årås säteri, ta ett bad i den närliggande sjön och upplev en spännande natur- och kulturvandring med bland annat en varggrop, ett 3000 årigt gravrös och ett rikt växt- och djurliv.

Årås ligger mitt i ”Änglagårdsland”, där Colin Nutley spelat in sina välkända filmer..

Ulricehamn ligger i Sjuhärad, i Västsveriges inland mellan Borås och Jönköping. Här finns det gott om sjöar, varierad natur och fina leder att avnjuta på cykel och till fots. Ulricehamn är känt för bra skidspår på Lassalyckan och för skidbacken Ulricehamns SkiCenter. 

Med Årås romantiska vandrarhem som bas kan du välja både kortare och längre vandringsturer som utgår direkt från vandrarhemmet. Här vandrar du genom gammelskog, gamla slåtter- och betesängar samt över en vidsträckt högmosse. Upplev den fantastiska utsikten från Kohesterberget över sjön Jogen där det finns möjlighet till bad. Här finns också ett 3000 år gammalt gravröse. Utmed Vildmarksleden finns mycket intressant information om natur och kultur, detta kan du läsa om på uppsatta skyltar längs med leden. Det rika djurlivet ger dig chans till att se älg och rådjur, men även räv och grävling finns i området.

Vårt vandringspaket passar dig som vill njuta av god mat, vacker natur och en lagom dagsvandring på ca 3-6 h. Vildmarksleden är en vandringsled på totalt 8,5 km och är märkt med gul markering. Om du vill vandra kortare finns även möjlighet att gå 4 km, då följer du skyltarna med blå markering.

Några kilometer bort slingrar sig cykelleden Ätradalsleden som går från Falköping ner genom Ulricehamn, Tranemo, Svenljunga och till Falkenberg och Kattegattleden. Vi rekommenderar även fler leder i vår omgivning vandringsleder i Sjuhärad.

Detta ingår

  • Eftermiddagsfika (bestäm om ni vill ha den vid ankomst eller efter dagens tur.)
  • Lokalproducerade råvaror för egen tillagning – välj mellan kök eller grillkåta
  • Övernattning på Årås inkl. sänglinne och handduk
  • Frukost
  • Lunchpaket till dagens vandring
  • Karta över vildmarksleden

 

Kontaktinformation

Årås - Kölingared

Kontaktperson: Myram Bukowski alt. Jan Holm
Telefon: 0515-91151
Telefon: 0723-291151
Bokning: 0515-91151

E-post: info@araskvarn.se
Hemsida: www.araskvarn.se

Hitta hit

Prisinformation

Pris 950 kr per person och dygn (t.o.m. 14 år 600 kr). Medlemmar i STF ger 50 respektive 25 kr. rabatt.

Fakta

Detta ingår

Eftermiddagsfika (bestäm om ni vill ha den vid ankomst eller efter dagens tur.)
Lokalproducerade råvaror för egen tillagning – välj mellan kök eller grillkåta
Övernattning på Årås inkl. sänglinne och handduk
Frukost
Lunchpaket till dagens vandring
Karta över vildmarksleden

Vandringspaketet är aktuellt under perioden maj - september

Närmast ligger Vildmarksleden som har start och slutpunkt i direkt anslutning till vandrarhemmet. Åtta, alternativt fyra,  kilometer vandring i ett omväxlande kultur – och skogslandskap.
(vildmarksleden), en lagom tur på 3 – 6 timmar.
Mer info hittar du här!

Vägbeskrivning

Från RV 40 Ulricehamn – Borås – Göteborg
I Ulricehamn, tag väg nr 46 mot Falköping. I Dalum, tag av höger mot Kölingared. Följ skyltar mot Kölingared ca 15 km till ett vägkors där det står Liared och Årås Kvarn till höger. Tag denna väg och fortsätt ca 2 km, så hittar du Årås Kvarn och Vandrarhem.

Från RV 40 Jönköping
Åk väg nr 40 mot Ulricehamn, men inte ända fram. I Strängsered vid vägkrog och OK-mack, tag höger mot och till Liared. I Liared, fortsätt rakt fram förbi kyrkan (kyrkan på höger sida) till ett vägkors med Ulricehamn till vänster och Kölingared rakt fram. Tag mot Kölingared. Efter ca 1 km, ett nytt vägkors med Kölingared till höger. Tag mot Kölingared. Efter ca 4 km utmed denna vägen kommer man till Årås med Kvarn och Vandrarhem på höger sida.

Från RV 46 Falköping – Trollhättan – Uddevalla
Åk väg 46 mot Ulricehamn till Dalum. Tag där vänster mot Kölingared. Följ skyltar mot Kölingared ca 15 km till ett vägkors där det står Liared och Årås Kvarn till höger. Tag denna väg och fortsätt ca 2 km, så hittar du Årås Kvarn och Vandrarhem

Från RV 48 Mullsjö – Skövde eller Jönköping
Från VIP-rondellen i Mullsjö, åk mot Bottnaryd ca 1 km. Tag höger mot och till Kölingared (ca 12 km). Passera Kölingareds kyrka (kyrkan på vänster sida). Vid nästa kors efter några hundra meter är Årås Kvarn (och Ulricehamn) skyltat till vänster. Åk vidare ca 1 km och finn nästa avtagsväg med Årås Kvarn till vänster. Efter ca 2 km kommer du till Årås Kvarn och Vandrarhem.

  