Paket/Erbjudande

Cykelpaket, Överön och Göteborgs norra skärgård

Ett paket som tar dig dit den stora turistströmmen aldrig når. I en härlig blandning av motion, frisk luft och havets sälta får du uppleva livet på en lantgård vid havet med dess lukter och smaker. Kanske stanna och trä smultron på ett strå eller klappa ett lamm...

Dag 1 Ytterby – Överön, cykelstäcka 19 km
Turen startar i vid Ytterby centralstation där din hyrcykel väntar på dig. Om du är historiskt intresserad kan du göra ett stopp redan vid Västra Porten, Ytterby, där finns gravfältet Stora smällen som är ett av de största i Bohuslän. På slingriga vägar och varierande landskap tar du dig fram till Stora Överön. Kommer du en fredag är hemmabageriet i Kärrhed öppet, där du kan köpa Sivans hembakade godsaker. Fredagar håller även Öas pub & café öppet. Väl framme hos Roy o Susanne på Överön blir du installerad i ditt rum som finns på övervåningen i deras hus. Gården har funnits i familjens ägo i minst åtta generationer. På gården finns köttdjur, får- och islandshästuppfödning. Här kan du verkligen känna havsluften!

Dag 2 Båttur Överön – Rörö
Efter en god frukost, har du en stund för dig själv. Passa på och ta en vandringstur på ca. tre kilometer runt ön och beskåda den fantastiska utsikten. Under förmiddagen kliver du ombord på båten som tar dig till någon av de små idylliska öarna där lammen och fåren har sina betesmarker under sommaren. Väl framme njuter vi av vår medhavda lunch, havsluften och omgivningarna. Under eftermiddagen är vi framme på Rörö, där lugnet och den genuina gästvänligheten råder. Ön består till två tredjedelar av naturreservat och är ett välkänt mål för både naturälskare och ornitologer. Här blir du inkvarterad i ett nyrenoverat gediget skärgårdshus. Middagen serveras på "jonas & åsa på rörö"nere vid hamnen, en liten kort promenad från huset. Att promenera runt på Rörö är ljuvligt. Besök gärna naturreservatet, kanske klappa någon av islandshästarna som betar där. Sov gott!

Dag 3 Rörö – Burö/Öckerö/Hönö, cykelsträcka 10km
Om vädret tillåter äter du frukosten i det gröna. Efter frukosten väljer du kanske att stanna kvar på Rörö för ett dopp i havet! När du tycker det passar tar du dig vidare till Burö, där din hyrcykel väntar. Via trevliga cykelvägar där havet aldrig är långt borta når du både Öckerö och Hönö. Här finns många mysiga fik och trevlig shopping. Lunchen äter du på fisk & skaldjursrestaurangen Tullhuset i Hönö Klåva. När du känner dig mogen lämnar du in din hyrcykel vid färjeläget på Hönö och tar färjan över till lilla Varholmen. Därifrån går bussen med täta turer till Centralstationen i Göteborg.

Med dig hem har du ett lugn, salt i håret och sand mellan tårna ...

 

Kontaktinformation

Överön West AB
Stora Överön 520
44273 Kärna
Telefon: 0303-221822
Telefon: 0702-552425
Bokning: 0703-380298

E-post: info@lustentillkusten.se
Hemsida: www.lustentillkusten.se

Hitta hit

Prisinformation

I paketet ingår: två övernattningar med frukost, två luncher, två middagar, båttur på havet med guidning, cykelkarta, hyrcykel 2 dagar.

Pris från: 2.995 kr/person

Barn under 15 år 1.995 kr/person.

Övrigt: boende sker i enkel-, eller dubbelrum med gemensam toalett och dusch. Pristillägg för enkelrum är 500 kr. Dryck ingår ej priset, Restaurang "Jonas & Åsa på Rörö" har ej alkoholtillstånd. Till Ytterby reser du smidigt med tåg från exempelvis Göteborg.