Se och göra

Babysim i Strömstad

Babysim - mer än ett bad
Babysim är mycket mer än ett bad. Babysim är samvaro och glädje som stimulerar barnets motoriska utveckling. Babysim ger vattenvana men det är också viktigt att lära barnet att ha respekt för vatten.

Vattenvana på barnets villkor
Dykövningar gör vi för att babyn ska lära sig att hålla andan under vattnet. Under vattnet kan babyn tidigt ta sig fram, vilket ger dem en känsla av frihet. Babysim ska alltid ske på babyns villkor. Det är babyns nyfikenhet som ska driva dem till att prova nya övningar. Du ska aldrig tvinga babyn till att göra något som den inte tycker om. Det är helt oviktigt vad babyn presterar huvudsaken är att det blir en rolig och mysig stund med föräldrarna i vattnet.

Babysim i Strömstad
Vi bedriver babysim i norra Bohuslän, Strömstad. Är du intresserad av att delta eller vill veta mer, är du välkommen att kontakt oss genom att fylla i intresseanmälan.

Våra kursdeltagare kommer från norra Bohuslän främst Tanum, Strömstad men även Dals-Ed och Ostfold i Norge. Många av våra kursdeltagare har gått flera nivåer och när det blivit tillökning i familjen har det även blivit tillökning på babysimmet, med nya nybörjare.

Kontaktinformation


452 00 Strömstad
Kontaktperson: Ingela Holgersson
Telefon: 0708-122029
Telefon: 0702-667080

E-post: info@babysimmarna.se
Hemsida: www.babysimmarna.se

Öppettider

Vi tar emot intresseanmälningar via formuläret på vår hemsida året runt.
Normalt har vi terminstart i augusti/september och januari.

Prisinformation

År 2016
Varje nivå består av 12 kurstillfällen.
Respektive nivå kostar 1875 SEK och omfattar 1 barn och 1 förälder.

Fakta

Vår verksamhet vänder sig till barn mellan 3 månader upp till 4 år under ledning av instruktörer som genomgått Svenska Simförbundets instruktörsutbildning. Under en lektion som består av 30 minuter sjunger vi, simmar och ägnar oss åt roliga vattenövningar där barnets motorik, balans och nyfikenhet stimuleras.

Vi har utvecklat ett unikt kursprogram med tydliga mål och riktlinjer för varje steg. Kursen består av fyra stycken nivåer där varje del leder vidare till nästa för att barnen skall uppnå slutmålet med babysim. Därefter kan man gå tre nivåer i minisim innan man blivit 4 år gammal och den traditionella simskolan tar vid. Varje nivå består av 12 kurstillfällen och respektive nivå kostar 1875 sek och omfattar 1 barn och 1 förälder.

Vägbeskrivning

Strömstads Sjukhus
Stora ingången
Tredje våningen
Rehabiliteringsbassängen på Sjukgymnastiken