Se och göra

Sommarsimskola i havet

Kustsimmarna håller till på Västkusten i Tanums kommun, norra Bohuslän.

I simskolan är målet att på ett effektivt och roligt sätt lära barnen att bli simkunniga. Skolverket har bestämt en nationell simkunnighetsdefinition som lyder:
”...kunna falla i vattnet, få huvudet under, och efter att åter tagit sig till ytan simma 200 m på djupt vatten varav 50 m på rygg ”.
Detta är målsättningen i sista steget i simskolan.

Då vi håller till i havet och svensk sommar inte alltid är så generös med värmen i vattnet, använder vi våtdräkt för att hålla barnen varma. Detta gör att barnen orkar koncentrera sig längre och ökar den positiva känslan för bad och hav.

Det finns fyra olika simsätt. Fjäril, crawl, ryggsim (crawl) och bröstsim. Vi lär barnen crawl på rygg och mage som första simsätt. Det mycket tekniskt svåra bröstsimmet tar vi längre fram (i nivå Fisken). Då har de flesta barn fått den kroppsmedvetenhet de behöver för att klara rörelserna på bröstsim.

För att börja i simskola ska barnet vara fyllda fyra år, klara sig på egen hand med instruktörer och de andra barnen i vattnet och även vara mogen för att ta instruktioner.

Kurserna är uppdelade i olika nivåer baserade på förkunskaper och målsättningar. Läs gärna mer om våra olika simskolenivåer på vår hemsida.

Utifrån intresseanmälningarna sätter vi ihop grupper utifrån ålder och kunskapsnivå. Och vi har sommarsimskola i havet i både Grönemad, Grebbestad och Sälvik, Fjällbacka. 

Välkommen med din intresseanmälan!

Kontaktinformation

Skärgårdsidyllen

457 95 Grebbestad
Kontaktperson: Ingela Holgersson
Telefon: 0708-122029
Telefon: 0702-667080
Bokning: 0708-122029

E-post: info@babysimmarna.se
Hemsida: www.kustsimmarna.se

Öppettider

Anmäl er via vårt intresseanmälningformulär på vår hemsida.

Prisinformation

1495 SEK inklusive våtdräkt.
Syskonrabatt på 200 SEK för det andra barnet som anmäler sig.

Fakta

Välutbildade siminstruktörer

Våtdräkt ingår i kursavgiftenVägbeskrivning

Sommarsimskolan i havet är i;
Grönemad (Grebbestad)
Sälvik (Fjällbacka)