Se och göra

Vikingaskeppet Sigrid Storråda

Vikingaskeppet Sigrid Storråda

Skeppet är ett av världens största havsgående vikingaskepp som har fullt passagerartillstånd.
Välkommen att följa med på en tur!

Skeppet har Gokstadskeppet från Norge som förlaga och är ett av världens största havsgående vikingaskepp som har fullt passagerartillstånd. Hemmahamnen är Blomberg på Kinnekulle.

Här på Kinnekulle (Blombergs Hamn) finns även en utställning om drakskeppet och om vikingarna. En bit därifrån finns en barnvänlig badplats.

Att färdas med Sigrid Storråda är en upplevelse.
Hon glider genom vattnet utan att lämna några svallvågor efter sig. Man upplever samma känsla som våra förfäder hade när de seglade över Vänern för tusen år sedan.

Sägnen berättar:
Sigrid Storråda var enligt sägnen en vacker, rik och mäktig kvinna. Hon levde i Västergötland på 900-talet och var gift med två av vikingatidens mäktigaste kungar, Erik Segersäll och Sven Tveskägg. Sigrid var mor till både Olof Skötkonung, Sveriges förste kristne kung, och Knut den Store, härskare över flera riken.

Sommaren 2017

Turerna tar ca 2 timmar.
Priser: 280 kr/vuxen, barn 1-16 år 160 kr
Familjepaket 2 vuxna och 2 barn 700 kr. 
Turer: 22/7, 29/7, 5/8 och 12/8 kl 13-15

Barnturer ca 1,5 tim (även vuxna är välkomna)
Priser: 260 kr/vuxen, barn 1-16 år 130  kr.
Familjepaket 2 vuxna och 2 barn 550 kr
Turer: 23/7, 30/7, 6/8 och 13/8 kl 14-14.30

Boka biljett här!

Ekoturism med vikingaskeppet "Sigrid Storråda" 2017

Underhållet av Sigrid Storråda finansieras till stor del genom att skeppet med besättning hyrs ut för charter. En tur kan vara ifrån ett par timmar lång. En höjdpunkt är när alla tillsammans ror det stora skeppet. Det är en stor upplevelse att att känna hur man är med och driver fram det 17 ton tunga skeppet.

En guidning av skeppet brukar också ingå i charterturen. När du chartrar skeppet bestämmer du själv ur äventyret ska se ut. Kombinera utflykten med en middag i vikingastil eller gör ett längre äventyr med övernattning på Lurö.

Det går också att boka enbart en guidning av skeppet där det ligger i Blombergs hamn eller på Läckö Slott där vi finns med egen hamn under sommaren.

BiosfärsVigsel ombord Sigrid Storråda 2017

Vi kan erbjuda vigsel ombord Sigrid Storråda ,Priset är för en enkel vigsel ombord grundpris på  7500 kr upp till 15 personer, ca 3 timmars tur sen 230kr per person upp till 45 personer ombord skepept  .  Vi har ett tält (som skeppet finns på vintern) för 140 personer. Vi kan åka från Läckö Slott ut i Ekens skärgård ,Vi kan fixa catrings mat och fullständig lövning av skeppet . Ring för priser och idéer.

BiosfärsCharter av Vikingaskeppet Sigrid Storråda

Vi har ett grundpris på 7500 kr min 15 st ombord därefter 230 kr per person upp till 45 personer ( säsongen 2015 )  för en tretimmars tur med guide och en skeppare som är godkänd av  transportstyrelsen, inklsive tält för 140 personer och litet pentry med cateringmöjligheter.

För transport mellan två hamnar har vi speciellt pris ring och hör. Är ni bara 2 till 15 så kan man boka de allmänna turerna som finns under fliken "Följ med Sigrid". Ring för att diskutera vidare charter och pris . För skolklasser ges rabatt enligt särskild överenskommelse. Föreningen förbehåller sig rätten att ställa in vid dåligt väder.

Ta gärna tåg/buss till Blomberg eller Buss till Läckö Slott  Se www.vasttrafik.se

Skeppet tar 45 personer på varje tur. Skeppet är 24 m långt och 5,33 bred.

Kontaktinformation

Hamnen Blomberg (april-maj och aug-okt) juni-aug Läckö Slott
Källby,Blomberg ( sommar Läckö Slott )
Kontaktperson: Jonas Krantz
Telefon: 070-6710457
Telefon: 070-6710457

E-post: fvss@sigrid.se
Hemsida: www.sigrid.se

Hitta hit

Öppettider

Läckö Slott (Lidköping) Juni-aug
Blomberg ( Kinnekulle) april-juni och aug-okt

Res med kollektivtrafiken

Åk till Hållplats Läckö Slott och gå ca 500 m till gästhamnen.

Fakta

Biosfärområde Vänerskärgården med Kinnekulle är Sveriges andra biosfärområde utsett av Unesco i juni 2010. Vårt företag ingår i ett ekoturismnätverk som utvecklar naturnära och hållbar turism i biosfärområdet för att möta den medvetne turistens behov och förväntningar.

Faciliteter

  • Enklare servering