Sevärdheter

tin-tin® scandinavian jewellery

tin-tin® är skapat av Tintin Hallding, industridesigner / guld- och silversmed. Tintin har fått sin utbildning på Guldsmedsskolan i Mjölby 1986-89 och Högskolan för design och konsthantverk på Universitetet i Göteborg 1990-94. Master of fine art 1995.

Sedan 1988 driver hon egen verksamhet och har såväl privata kunder som företagskunder som hon utför konsultuppdrag för. I sin ateljé i den Bohuslänska skärgården skapar hon smycken i guld och silver.

Formerna är rena och enkla och stor omsorg är lagd på detaljer som lås, skarvar och ytor. Materialen är främst sterlingsilver och 18 karat guld i kombination med stenar, men hon använder också andra material som textil och gummi i sina arbeten då och då.

Du är välkommen att besöka studion på Dyrön året runt, Tintin tar emot när hon sitter i verkstaden och jobbar. Kolla att hon är på plats på hemsidan eller via telefon, sms eller e-mail. Fika kan ordnas om du förbereder Tintin det önskemålet. Platser för ett mindre sällskap finns både inne och ute. Passa på att ta en promenad på den pittoreska ön, en fin promenadslinga går runt hela ön i varierad terräng. Det finns också en bastu som bokas på www.dyron.se. Mer information om vad som finns på Dyrön hittar du på hemsidan.

Sedan 2010 har www.tin-tin.se en webshop där kunder över hela världen gör beställningar.  Planera gärna genom att gå in på sidan inför ett besök i studion. Tintins smycken säljs också på Nordiska Akvarellmuseet, VIDA Konsthall och Form Design Center.

Drömmer du eller någon du vill överraska om att få göra ett eget smycke? Tintin erbjuder heldagskurser för 2 personer då man på en dag gör ett smycke från idé till slutfinnish. Material, fika, mat och handledning ingår. Önskas boende för att göra en hel helg på Dyrön så ordnar vi det i samarbete med Annika på Dyrön som erbjuder en mysig stuga och en mindre lägenhet.

Kontaktinformation

Mosshagsvägen 2
Dyrön
Kontaktperson: Tintin Hallding
Telefon: 070-6501567
Telefon: 070-6501567

E-post: info@tin-tin.se
Hemsida: www.tin-tin.se

Hitta hit

Öppettider

1-29 juli öppet måndag - lördag klockan 12-18.
31 juli - 20 augusti är det stängt för semester.

Sedan har vi som vanligt öppet efter överenskommelse enligt nedan.
Tintin sitter dagligen och jobbar i verkstaden på Dyrön och besökare är alltid välkomna. Vi kan dock inte ha fasta öppettider, så vi ber våra besökare att kontakta oss för att försäkra att vi är på plats.
Önskar ni fika?, vi ordnar det!
• telefon/sms: 0706501567
• e-mail: tintin@formkompaniet.se

Res med kollektivtrafiken

Vi finns ca 250 meter från färjeläget och du hittar oss enkelt till höger in från huvudstråket på Dyrön.

Fakta

Så tar du dig till vår studio på Dyrön

• med egen båt: gästplatser finns i både Nordhamnen och Sydhamnen på Dyrön.

Vi finns ca 250 meter från Nordhamnen och ca 700 meter från Sydhamnen.

• med buss och färja: busshållplats Rönnängs Brygga, där ifrån tar du färja 361 till Dyrön Norra.

• med bil: P-plats finns vid ishallen i Rönnäng, ca 10 minuters promenad till färjeläget, Rönnängs Brygga. Under lågsäsong (september - maj) kan det finnas P-platser närmare bryggan för kortare besök på Dyrön. Parkering finns vid Dalenvägen/Vebergsvägen på avsedda platser för besökande även Pingstkyrkan på Dalenvägen har platser till förfogande, men inte tider i anslutning till gudstjänster.

Vägbeskrivning

Från färjeläget på Dyrön promenerar man ca 250 meter och tar sedan till höger vid skylt "Guld & silversmedjan".
Mosshagsvägen 2.

Faciliteter

  • Uteservering
  • Kreditkort accepteras
  • WC/Toalett
  • Vandringsled
  • Året runt öppet
  • Kaffe/Te