Sevärdheter

Bi-utställning på Tavlebords Honungsgård

En del av: Tavlebords Honungsgård

Bi-utställning

I den gamla ladugården har vi vår utställning med olika biredskap från förr och nu. Där finns också informationsmaterial och planscher där du kan läsa och lära dig mer. Kanske vill du se en kort dvd-film om bin och biodling. På logen har vi en nostalgiutställning med handmålade planscher från 1950-talet.

Visningskupa

Om du är intresserad av att studera våra bin närmare kan du gå till visningskupan som finns mellan gårdsbageriet och den gamla ladugården. Vi har placerat kupans framsida med flustret upp mot skogen så att vi människor inte skall störa deras in- och utfartsvägar.  På baksidan finns det dörrar som du kan öppna för att se dem arbeta genom plexiglaset. Kanske hittar du drottningen?? När du tittat en stund får du stänga dörrarna igen för bina trivs bäst i mörker.

Kontaktinformation

Tavlebord 124
Henån
Telefon: 070-3528560
Telefon: 070-9820417

E-post: tavlebord.josefsson@gmail.com
Hemsida: www.tavlebordshonungsgard.se

Hitta hit

Öppettider

Vår
26 mars till 18 juni öppet fredag och lördag 11-16

Sommar
25 juni till 6 augusti öppet tisdag till söndag 11-16
måndagar stängt.

Höst
12 augusti till 17 december öppet fredag och lördag 11-16

Res med kollektivtrafiken

Fakta

Binas absolut viktigaste uppgift i naturen är att pollinera blommor och växter och därmed möjliggöra deras befruktning. 

Stor del av vår livsmedelsproduktion i världen är beroende av pollinerande insekter. Av flera orsaker råder det brist på pollinerande insekter i naturen så fler bin behövs.

Pollineringen ger fler blommor och kan även bidra till att utrotningshotade växter lever vidare. Pollineringen ger även större skördar av frukt och bär - inte bara i biodlarens trädgård utan också hos grannarna och i den omgivande naturen.