Se och göra

Dykning i Kosterhavet- & Ytre Hvaler marina nationalparker

Här finner vi de två första marina nationalparkerna i Skandinavien.

Här hittar vi ca 6000 arter under ytan. Djuprännan i Kosterfjorden har direktkontakt med Atlanten. Djupen i rännan varierar från 250 – 470 meter. Det gör att det skapas näst intill oceaniska förhållanden. Det kalla vattnet med den höga salthalten, de branta klippväggarna gör att organismer som annars lever på flera tusen meters djup,kan slå sig till ro på Svenska västkusten.
Vid Tissler på Norska sidan, finns värdens största, hittills kända inomskärs korallrev. Revet är 1200 m långt och 200 m brett.
Vissa stannar kvar i djuprännan och vissa drar sig mot högre bottennivåer.
Detta är en skatt som alla bör få en chans att upptäcka.

Vi tar oss ut med M/F Vesleö II eller M/F Kosterö. Vi har med en dykledare/divemaster ombord. På vägen ut instruerar denna oss om dykplatsen och en guide om vilka arter som är vanligast på platsen.Dykningen sker på de platser där dykledaren tycker är lämpligt. För den som önskar finns förmiddagsfika på utvägen.Väl framme vid första dykplatsen gå vi i sjön och gör första dyket.

I pausen mellan de 2 dyken får man en lunch serverad ombord i båtens ombonade salong, eller om vädret och tiden tillåter, göra ett strandhugg och grilla i land. När andra dyket är gjort drar vi oss hem mot land.

Kontaktinformation

Kust Event
Norra Linnégatan 2b
45231 Strömstad
Telefon: 0526-60020

E-post: info@kustevent.com
Hemsida: www.kustevent.com

Hitta hit

Öppettider

Kan bokas vår, höst och vinter.

Fakta

Måste förbokas. Bokningsbart för grupper på minst 10 personer.
Deltagaren måste inneha dykcertifikat och egen utrustning.