Paket/Erbjudande

Lysekils mussel- och ostronäventyr på Vann Spa Hotell Konferens, Lysekil

En del av: VANN Spa Hotell & Konferens, Lysekil

CHECKA IN. ANDAS UT.

Miljön såväl inne som ute andas högsta kvalitet. VANN är ritat av Sveriges kanske störste nutida arkitekt, Gert Wingårdh, vars känsla för material och form är välbekant. Hotellet är också en naturlig del av ett naturreservat vid Gullmarsfjorden, Sveriges enda tröskelfjord vars unika marina liv kvalificerat den till marint skyddsområde. Ett hett tips är att när du har checkat in och ställt ner ditt bagage - gå på upptäcktspromenad. Bättre kan inte din Spa-vistelse börja.

En liten varning i all välmening: På Vann har en och annan gäst haft svårt att gå upp på morgonen. Underbara Carpe Diem sängar har den effekten på kropp och själ. Man vill liksom bara ligga kvar och njuta. Men det där är något man har ganska lätt att leva med, eller hur? Sköna sängar är en del av VANNs totala servicekoncept som helt enkelt går ut på att du ska må riktigt, riktigt bra hos oss.

VANNS FLERDIMENSIONELLA SPAUPPLEVELSE

Med en 1000 kvm spa-avdelning ger VANN Spa Hotell och Konferens den västsvenska spa-upplevelsen helt nya dimensioner. Miljön hos oss visar mycket av vårt sätt att tänka och vara. Vi välkomnar dig i ett hus som omfamnar vattnet som livets källa och som talar ett alldeles eget form- och materialspråk. Huset är skapat att vara en självklar del av det mäktiga bohuslänska granitlandskapet och från våra panoramafönster har du en magisk utsikt över Gullmarsfjorden. Här sveper vi in våra gäster i en magisk väv av vatten och unika upplevelser. Vi för dig varsamt från vatten till bastuhetta. Från stressad och småtrött till harmonisk, utvilad och energiladdad. På en dag. Eller hur länge du själv vill. Fyrstjärnig lycka stavas VANN.

MAGISKA TJÄRNAR, POOLER OCH KURBAD

Sparitualen på Vann är en både fysisk och sinnlig naturupplevelse. Låt våra magiska vatten: Stora Tjärnen och Lilla Tjärnen omfamna dig med vältempererat vatten och känn känslan. Därute, på andra sidan panoramafönstret, skimrar den mäktiga Gullmarsfjorden. Dröm dig bort i ett skärgårdslandskap som väcker sommardrömmar, alla tider på året. Komplettera sedan gärna med ett kurbad. VANN är fullt av vatten. Och de flesta av våra gäster kan inte få nog av det.

Ostron- och musseläventyr:

Ostron och musselturen startar i Norra Hamnen i Lysekil där går vi ombord på Signe, vår bohuslänska julle byggd 1952. Efter en kort tur genom den fantastiska skärgården är vi framme vid musselodlingen. Här visar vi hur det går till att skörda och odla musslorna. Vi tar oss vidare till en av de få ostronbankar som finns i Bohuslän och lär oss mer om Ostrea Edulis, även kallat det svenska ostronet. 

Nu är det äntligen dags för avsmakning av dagens skörd i vår vackra sjöbod på Käringeholmen. Musslorna tillagar vi gemensamt samtidigt som ni får lära er hur man öppnar ostron bäst.

Tillbaka på hotellet kan du njuta i vår spaavdelning innan middagen.

Kontaktinformation

VANN Spa Hotell Konferens

454 80 BRASTAD
Telefon: 0523-44200
Bokning: 0523-44200
Fax: 0523-44459

E-post: info@vann.se
Hemsida: www.vann.se

Hitta hit

Öppettider

Paketet går att boka med ankomst fredagar och lördagar under hela året förutom under juli månad och när det är is på havet.

Turen avgår från Norra Hamnen i Lysekil kl 13.30.

Vid ankomst på lördagar boka spatid kl:
14-16, 16-18, 18-20 & 20-22.

På söndagar erbjuder vi sen utcheck t.o.m. kl. 13.00, med reservation för ändringar, så att ni som gäst även den dagen ska kunna njuta i vår spa avdelning.

Barntider i vår spa avdelning:
Endast på fredagar kl. 07.00-10.00 samt 15.00-18.00, alltid i målsmans sällskap. Övriga tider och dagar har vi 18 årsgräns eller 13 år i målsmans sällskap

Prisinformation

Pris från 1995 SEK per person

Enkelrumstillägg +300 SEK per natt

 

Fakta

Detta ingår:

  • Övernattning i dubbelrum
  • Frukostbuffé
  • En 2-rätters middag (förrätt och varmrätt)
  • Entré till spa och träning
  • Möjlighet att delta i våra gruppaktiviteter i spa
  • Båttur med "Signe" ca 3 timmar samt provsmakning

Vägbeskrivning

Vann ligger 23 km nordost om Lysekil. Från Göteborg är det ca 110 km och drygt en timmas bilresa. Du som kommer med bil på E6:an, välj Smögen länsväg 162 ca 10 km norr om Munkedal. Tag vänster efter ca 4 km, avfart mot Vann. GPS-koordinater: LAT: 58,4436 LONG: 11,5744

Faciliteter

Bar
Hårtork
Pool
Hiss
Bastu
Cykeluthyrning
Husdjur välkomna
Konferensmöjligheter
Tennis
Tillgänglighetsanpassad
Vandringsled
Barnmeny
Parkering
Room service
Gratis WiFi