Sevärdheter

Jula Konsthall

En del av: Jula Hotell & Konferens * * * *

Jula Konsthall

På Julas konsthal kan du beskåda en vacker och helt unik samling konstverk av nationalikoner som Anders Zorn, Carl Larsson, Bruno Liljefors med flera.Samlingen av Anders Zorn tavlor är troligtvis den största i Sverige.

Historian om konsthallen

Lars-Görans konstintresse väcktes i tidiga år, vilket kan intygas av hans barn som under sin uppväxt fick besöka många museer. Han har själv gjort en del oljemålningar, varav tre finns  på hotellet. Två målningar i receptionen och en i korridoren in till "gröna rummet".

"Den konstsamling vi visar i vår konsthall tillhörde grundaren av Jula AB, Lars-Göran Blank. Efter att hans samling växte sig allt större, var hans mål att visa upp konsten för allmänheten. Hotellet som byggdes 2007 blev snart för litet för samlingen och 2012 byggdes den röda delen. Vi fick då en konsthall och 23 nya hotellrum, och Lars-Göran fick sin konsthall."

Anders Zorn- en favorit

Anders Zorn har alltid varit en av favoriterna hos Lars-Göran Blank.Under många år pratade han om sin önskan att en gång äga en Anders Zorn tavla. Den drömmen förverkligades för et antal år sedan. Familjen Blank och deras medarbetare är mycket stolta över att få visa upp alla fantastiska konstverk.

Erbjuder många möjligheter

I dag har hotellet 98 fina hotellrum, två konferensrum, tre styrelserum, matsal och en konsthall som även kan användas som konferensrum eller matsal. För sina gäster har hotellet även  träningsmöjligheter och en härlig bastu högst upp i glashuset med utsikt över bygden. Passa även på att besöka vår omtyckta restaurang för något att äta eller dricka. I matsalen finner du dessutom fler tavlor ur Lars-Görans konstsamling.

Lars-Göran Blank gick tyvärr bort våren 2014.

Välkommen önskar Familjen Blank med personal!

Kontaktinformation

Jula Hotell & Konferens
Vilangatan 4
53237 Skara
Telefon: 0511-310000
Bokning: 0511-310000
Fax: 0511-24622

E-post: info@julahotell.se
Hemsida: www.julahotell.se

Hitta hit

Öppettider

Dagligen 8:00-22:00, dock stängt vid konferens.

Mer från Jula Hotell & Konferens * * * *

Utbud

Vägbeskrivning

Jula Hotell, Vilangatan Skara.