Sevärdheter

Skaftö i sommarskrud

Skaftö i sommarskrud

Skaftö på sommaren är varma klippor, uppfriskande dopp och långa stilla kvällar när sjöbrisen lagt sig. Det är regnruskiga dagar med promenader, dramatiska vyer över stort öppet hav, det är snorkling, kajakpaddling, båtturer och matsäck på holmarna. Lunch ute, skugga och glass. Mycket båtar i hamnbassängen, mycket folk på restaurangerna.

Kulturliv

Skaftö har en fiskekultur, en skepparkultur, en industrikultur och en badkultur att minnas. Konstnärer har njutit av ljuset och havet och lämnat efter sig en skatt till eftervärlden.

Badliv

Mycket av sommaren hamnar i vattnet. Bad från stränder och klippor, i lä i en skreva eller med horisonten bredvid plumset. Snorkling i klart vatten, fånga krabbor och tångräkor på magen, kanske också en eremitkräfta i spannen.

Båtliv

Hyr en eka, en kajak, ta en fisketur eller en färja till Lysekil. Titta på båtar vid kaj, besök vår Sandö i Grundsund, en långafiskare som blivit museum.

Landliv

Cykla eller promenera,följ vår karta eller gå på äventyr utan med tryggheten i att du finns på en ö. Ligg och solbada till ljudet av vågor mot hällen, låt bli att tänka en stund och bara känn. Berg, sol, vatten och vind på huden, i ögonen och i sinnet. Sommar!

Mat

Unna dig ett besök på krogen, fisk finns och allt därtill. Kanske en vällagad måltid kan lyfta dagen ytterligare, vi har sju restauranger på ön.

Kontaktinformation

Östra Kajen
451 79 Grundsund
Kontaktperson: Christina Ingemarsdotter
Telefon: 0707-332240
Telefon: 0707-332240
Bokning: 0707-332240

E-post: christinaingemarsdotter@hot...
Hemsida: www.kajakuthyrning-grundsun...

Hitta hit

Vägbeskrivning

Tag västerut från Uddevalla/Torp, kör mot Fiskebäckskil. Efter Skaftöbron är det bara att välja, du är framme. Med buss 845 kommer du med västtrafik till ön och seglar du ligger Skaftö norr om Gullhlomen och söder om Lysekil.

Faciliteter

  • Restaurang
  • Bar
  • Enklare servering
  • Uteservering
  • Dusch
  • Affär