Paket/Erbjudande

Islandshästar & gourmet på Tofta herrgård

En del av: Tofta Herrgård
Boka

Ridhelg gourmet

I samarbete med Stall Tofta, som håller till i herrgårdens K-märkta stall, kan vi nu erbjuda ett ridpaket för dig som är ute efter det där lilla extra! Upplev Toftahalvöns vackra kust- och naturmiljö från hästryggen, kombinerat med mat och dryck i toppklass och herrgårdens unika atmosfär.

Stall Tofta erbjuder turridning med bra och säkra islandshästar i de vackra omgivningarna kring herrgården och Tofta naturreservat. Ridningen går både genom skog och längs strandkanten med vacker utsikt. Bohuslän på sitt bästa! Vi kan lova dig en stor naturupplevelse.

Turerna rids i grupper mellan 2 och 8 personer och är normalt två timmar långa. Under ritten tar vi en kortare paus då vi bjuder på fika. Vi rider året om och hindras normalt inte av lite regn eller sämre väder.

Du väljer själv vilken tid du önskar att rida. Turer rids både lördag och söndag kl.10 och ca.kl.16.

Eftermiddagskaffe med kakor från herrgårdsköket står framdukat lördag eftermiddag mellan kl.15:00 och 16:30. Kl 19:00 serverar vi en trerätters middag i en av herrgårdens stämningsfulla matsalar. Ett glas mousserande innan maten är inkluderat. Vår köksmästare komponerar en meny baserat på årstidens bästa råvaror. Helgens meny lägger vi ut på hemsidan några veckor innan. KLICKA HÄR FÖR MENY.

Efter en god natts sömn i ett av våra hotellrum i Smedjan eller Mejeriet, intar du en god frukost som serveras i herrgården.

Lite mer om turridningen :

Våra hästar är trygga och säkra och vi kan anpassa lämplig häst beroende på dina ridkunskaper. Vi erbjuder även nybörjare att prova på att rida för första gången och innan avfärd hålls, beroende på ridvana, en kort genomgång i paddock med undervisning för att ge alla en grund för att bättre klara av ridturen. Vår turridning är auktoriserad av Svenska Islandshästförbundet.

• Minimiålder är 12 år men undantag kan göras för barn med god ridvana.
• Maximal vikt för ryttare är 95 kg.
• Hjälmar i olika storlekar finns att låna.
• Vid sämre väder, ta med lämpliga kläder och vid regn ett ombyte att ta på efteråt.
• För en mer behaglig ridtur rekommenderas oömma kläder och skor med låg klack.
• All ridning sker på egen risk men alla kunder omfattas dock av en Kundolycksfallsförsäkring.

Kontaktinformation

Tofta Herrgård
Tofta Herrgård
44275 LYCKE
Telefon: 0303-225805

E-post: info@toftaherrgard.se
Hemsida: toftaherrgard.se

Hitta hit

Öppettider

Paketet erbjuds februari-november lördag-söndag.

EXTRA: Under sommaren (5/7 – 13/8 2017) erbjuder vi ridpaketet med ankomst onsdag-lördag. Turer rids onsdag, torsdag, lördag & söndag. OBSERVERA v:a 28, 29 & 31 har Stall Tofta ridläger och erbjuder ingen turridning.

Prisinformation

1990:-

Pris avser del i dubbelrum i Smedjan eller Mejeriet. Enkelrumstillägg 300 kr. Alla priser inklusive moms.

Res med kollektivtrafiken

Lycke hållplats. Hållplatsen ligger 2 km från herrgården.

Fakta

Tofta Herrgård ligger nära havet, mellan Kungälv och Marstrand. Ca. 35 minuter med bil norr om Göteborg.

Herrgårdens huvudbyggnad byggdes i början på 1700-talet och är K-minnesmärkt. I dag rymmer den restaurang, sällskaps- och konferensrum. Gårdens 18 hotellrum med 34 bäddar ligger i nybyggda annexen Smedjan och Mejeriet, en kort promenad i riktning stallet.

Konferens, restaurang och weekendpaket året om.

Vägbeskrivning

Från Marstrand (ca 15 min med bil från färjan):
följ väg 168 (mot Kungälv) i ca. 10 km. Vid Tjuvkil: sväng höger - vägskylt ”Lycke 3”. (väg 570). Följ vägen i ca.3 km till skylt ”Tofta 2”. Sväng av höger mot Tofta och följ vägen tills du ser herrgården (2 km).

Från E6 norr om Göteborg (vid Kungälv)
Sväng av E6 mot Marstrand och Ytterby (väg 168). Följ denna i ca.15 km. Vid Tjuvkil: sväng vänster - vägskylt ”Lycke 3” (väg 570). Följ vägen i ca.3 km till skylt ”Tofta 2”. Sväng av höger mot Tofta och följ vägen tills du ser herrgården (2 km).